Εργασιακά

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Επιστολή προς Λιβάνιο για την λειτουργία των ΚΕΠ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Θ. Λιβάνιο, για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινή λειτουργία των ΚΕΠ. Η επιστολή, αναφέρει:

Κύριε Υφυπουργέ,

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) αποτελούν μια Δημοτική Υπηρεσία πρώτης γραμμής στον καθημερινό αγώνα αντιμετώπισης προβλημάτων και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Μια υπηρεσία καταξιωμένη στην συνείδηση του πολίτη παρά την οργανωτική και λειτουργική απαξίωση που έχει επιφέρει η έλλειψη πόρων οικονομικών και έμψυχου δυναμικού που θέτουν πολλές φορές ανυπέρβλητα εμπόδια στην σωστή λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Είναι κοινή παραδοχή πως ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός συμβάλλει στην λειτουργική απαξίωση, που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν το σύνολο των εργαζομένων που εργάζονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) όλης της χώρας.

Στην ίδια κατεύθυνση μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μη ισότιμης μεταχείρισης των εργαζομένων που από κοινού έχουν συνεισφέρει στο να αναγνωρίζεται η υπηρεσία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ως μια καταξιωμένη στην συνείδηση του κόσμου Δημοτική υπηρεσία.

Η συσσωρευμένη εμπειρία τόσο των εργαζομένων Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) όσο και των Διοικητικών Δημοτικών Υπαλλήλων πρέπει από κοινού να οδηγεί σε ισότιμη υπηρεσιακή εξέλιξη τόσο τις υπηρεσίες των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), όσο και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου χωρίς ειδικές προϋποθέσεις, αποκλεισμούς ή διαχωρισμούς!!!

Επίσης «σενάρια» που διακινούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, επισημαίνουμε πως εάν ευσταθούν, θα οδηγήσουν σε «αδιέξοδα» που θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα μεγάλα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και από κοινού να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ως μια υπηρεσία με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτή.

Αναμένουμε άμεσα για τις ενέργειές σας!!!

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κασιμάτης

Recent Posts

Σε ποιες χώρες έχουν εντοπιστεί κρούσματα της «μυστηριώδους» πνευμονίας

Τα κρούσματα της «μυστηριώδους» πνευμονίας γνωστής και ως «σύνδρομο λευκού πνεύμονα» που βρίσκεται σε έξαρση…

10 λεπτά ago

Ανοικτά και το Σάββατο τα καταστήματα ΔΕΗ

Ανοικτά πλέον και το Σάββατο θα είναι επιλεγμένα καταστήματα ΔΕΗ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των…

10 λεπτά ago

ΚΕΔΕ: Συνεχίζεται η ενημέρωση στους νέους δημάρχους

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις της ΚΕΔΕ στους νέους δημάρχους. Αυτή την εβδομάδα, η ΚΕΔΕ θα…

18 λεπτά ago

ΔΥΠΑ: Δωρεάν εισιτήρια για θέατρο & κινηματογράφο-Δικαιούχοι, αιτήσεις (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για την κατάρτιση Προγράμματος Πολιτισμού και Θεάματος…

26 λεπτά ago

Προσλήψεις 38 ατόμων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση 38 κενών οργανικών…

45 λεπτά ago

Περ. Αττικής: Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι

Σε κινητοποίηση της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου στις 12:30μμ στο Υπουργείο Οικονομικών (Πανεπιστημίου 37) και ταυτόχρονη Προκήρυξη Στάσης…

48 λεπτά ago