Εργασιακά

Playmobil: Καταργούνται 700 θέσεις εργασίας

Περίπου 700 θέσεις εργασίας εκ των οποίων οι 370 στη Γερμανία περικόπτει η μητρική εταιρεία Playmobil, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου Χορστ Μπραντστάτερ.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αντιστοιχούν στο 17% παγκοσμίως και αφορούν το 16% του συνολικού εργατικού δυναμικού στη Γερμανία.

Ο όμιλος Μπράντστετερ δεν αποκάλυψε πού ακριβώς και σε ποιους επιχειρηματικούς τομείς θα περικοπούν οι θέσεις εργασίας. Ωστόσο, το Dietenhofen στην περιοχή του Ansbach είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επηρεαστεί.

Απώλειες στις πωλήσεις και στα κέρδη
Η μητρική εταιρεία Playmobil κατέγραψε απώλειες στις πωλήσεις και τα κέρδη κατά τα δύο τελευταία οικονομικά έτη. Ο όμιλος επικαλέστηκε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση ως αιτία για τις περικοπές θέσεων εργασίας. Αντίστοιχα, τόσο η μάρκα παιχνιδιών Playmobil όσο και η μάρκα Lechuza, η οποία επίσης ανήκει στον Όμιλο, συνεχίζουν να αισθάνονται τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, οι περικοπές θέσεων εργασίας είναι προφανώς και το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας μετασχηματισμού εντός της εταιρείας που ξεκίνησε το 2019, τότε ακόμη υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Στέφεν Χόπφνερ. Σχολιάζοντας τις περικοπές θέσεων εργασίας, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Αυτό αποφασίστηκε από τη διοίκηση μετά την ολοκλήρωση μιας ολοκληρωμένης επανεξέτασης όλων των επιχειρηματικών μονάδων και λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρηματικές επιδόσεις και τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις».

Είχε ήδη γίνει γνωστό την Παρασκευή ότι ο κατασκευαστής Playmobil σκοπεύει να αναθέσει την κατασκευή καλουπιών σε εξωτερικούς συνεργάτες και να περικόψει 74 θέσεις εργασίας. Η κατασκευή καλουπιών δεν αποτελεί πλέον μια από τις βασικές αρμοδιότητες της εταιρείας και έχει χάσει τη σημασία της, δήλωσε η εταιρεία.

Μάρκος Λεονταρίδης

Recent Posts

Προσλήψεις 15 ατόμων στη ΔΕΗ (προκήρυξη)

Η ΔΕΘΥΠ/Κλάδος ΑΗΣ Σορωνής ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά…

8 λεπτά ago

Ομιλία στη Δημοτική Πινακοθήκη για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νίκαιας

«ΑΣτο πλαίσιο των επετειακών εκθέσεων της Δημοτικής   Πινακοθήκης Νίκαιας-Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας» για τα 100 χρόνια…

11 λεπτά ago

ΔΕΔΔΗΕ: Προσλήψεις συμβασιούχων σε 3 περιοχές (προκηρύξεις)

Πρόσληψη προσωπικού σε 3 περιοχές ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠKE Περιοχή Χαλκίδας Ανακοίνωση…

14 λεπτά ago

Ανακαλούνται παρτίδες γνωστής σοκολάτας

Η εταιρεία Mondelez Ελλάς προχωράει στην προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων της σοκολάτας γάλακτος Toblerone των…

18 λεπτά ago

Στα 9 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα για νέα και συνεχιζόμενα έργα στη ΔΕΥΑ Άρτας

Νέα προτεινόμενα χρηματοδοτούμενα, υπό ένταξη έργα αλλά και συνεχιζόμενα έργα 9 εκ. ευρώ περίπου, περιλαμβάνει…

27 λεπτά ago

ΑΣΕΠ-6Ε/2021: Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες

Εκδόθηκαν και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι τελικοί προσωρινοί πίνακες κατάταξης, προσληπτέων και…

31 λεπτά ago