παράσταση-διαμαρτυρίας-στο-δημαρχεί-74252
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 09.12.2022 | 19:03

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αμαρουσίου για μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Την Τετάρτη 14 του Δεκέμβρη το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με τους συμβασιούχους θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στις 16:30, με αίτημα συνάντησης με τον δήμαρχο για το θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Ειδικότερα όπως σημειώνει, σε σχετική ανακοίνωση του, το Συνδικάτο: 

Από τις 11-11-2022 και με αρ. πρωτοκόλλου 89977 το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ έχει υποβάλει αίτημα συνάντησης με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου προκειμένου να συζητήσουμε το μείζον αίτημα των συναδέλφων μας συμβασιούχων που αφορά στην μονιμοποίηση τους. Συγκεκριμένα αφορά το αίτημα τους για συνομολόγηση της Δημοτικής Αρχής στα δικαστήρια που έχουν οι συνάδελφοι μας μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και απασχολούνται στους παιδικούς σταθμούς, των συναδέλφων μας στο Βοήθεια Στο Σπίτι, τους συναδέλφους με συμβάσεις covid αλλά και τους παρατασιούχους από το 2015.

Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει και τηλεφωνικές οχλήσεις στην γραμματεία του Δημάρχου προκειμένου να καθοριστεί η συνάντηση. Και η απάντηση που λαμβάνουμε είναι «ότι θα ενημερώσουμε το Δήμαρχο και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο». Ένα μήνα μετά και ακόμα απάντηση δεν έχουμε. Αν στη θέση των εργαζομένων ήταν κανένας εργολάβος ή κανένας επιχειρηματικός όμιλος κουτρουβαλώντας θα κατέβαιναν τις σκάλες για να συναντηθούν μαζί τους.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιεί στο ακέραιο τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις των εργολάβων. Προσπαθούν να αποφύγουν την συνάντηση γιατί ξέρουν ότι θα έρθουν σε δύσκολη θέση. Επί της ουσίας όμως θέλουν να τελειώνουν με τη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά. Θέλουν να έχουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα , όμηρους των πολιτικών τους που θα παρακαλάνε για να έχουν ένα μεροκάματο. Μπορεί στα λόγια να το παίζει υπέρμαχη των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά στη πράξη είναι εχθροί, γιατί ο σχεδιασμό τους, η πολιτική τους είναι η απαξίωση του συνόλου των υπηρεσιών από προσωπικό προκειμένου να κάνουν πιο εύκολη τη διείσδυση των εργολάβων στις υπηρεσίες των δήμων και ιδιαίτερα των κοινωνικών δομών. Και όπως ξέρουμε ο Δήμος Αμαρουσίου εδώ και χρόνια πρωτοπορεί στο τομέα αυτό. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν και προκειμένου να καλύψει τα δεκάδες κενά που υπήρχαν μέχρι και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους χρησιμοποίησαν στους παιδικούς σταθμούς με μισθούς πείνας και με συνθήκες γαλέρας.

Αφού λοιπόν μας αποφεύγει, θα πάμε εμείς να τον βρούμε με δικό μας τρόπο.

Ενημερώνουμε λοιπόν δημόσια το Δήμαρχο Αμαρουσίου ότι τη Τετάρτη 14 του Δεκέμβρη το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με τους συναδέλφους μας συμβασιούχους θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο στις 16:30. Καλούμε το Δήμαρχο αλλά και το Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου να αναβάλουν τις δουλειές τους και να βρίσκονται στο Δημαρχείο για να συναντηθούν με τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε

Εδώ και τώρα την Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους προϋποθέσεις.