παναττική-στάση-εργασίας-προκήρυξε-η-816272
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 30.03.2023 | 08:20

Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε η ΠΟΓΕΔΥ

Παναττική Στάση Εργασίας και συγκέντρωσή διαμαρτυρίας προκήρυξε η ΠΟΓΕΔΥ  την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας, την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα, στο κεντρικό κτίριο (Αχαρνών 2, πλ. Βάθη), στις 12:30 μ.μ.

Δεν ανεχόμαστε άλλο:

 τις εκβιαστικές & τιμωρητικές μετακινήσεις υπαλλήλων

 τις ασφυκτικές πιέσεις και το απαξιωτικό περιβάλλον που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς μας

 την εξοντωτική υποστελέχωση, μαζί με την εξευτελιστική μισθολογική μας κατάσταση

Την ώρα που οι συνθήκες εργασίας όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί, αλλά δουλεύουμε όλες και όλοι σε ακατάλληλα κτίρια, σε τμήματα με ελάχιστο έως… ανύπαρκτο προσωπικό και με εξουθενωτικές απαιτήσεις, με εξευτελιστικές αμοιβές καθηλωμένες στα μνημονιακά επίπεδα, οι πιέσεις και οι διώξεις εργαζόμενων στο Υπουργείο μας και στους Εποπτευόμενους Φορείς είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ τα Συνδικαλιστικά Όργανα των εργαζομένων όχι απλά δεν εισακούγονται, αλλά αντιμετωπίζουν και βίαιες συμπεριφορές.

Τα παραδείγματα πολλά (παραθέτουμε κάποια από τα γνωστά, καθώς υπάρχουν συναδέλφισσες και συνάδελφοι που δεν αντέχουν να εκτεθούν): η Κατερίνα Κουρή, υπάλληλος που επί χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες της στη γραμματειακή υποστήριξη των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων του Υπουργείου υποχρεώνεται σε μετακίνηση στην Οικονομική Υπηρεσία και καλείται σε απολογία από τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπ.Α.Α.Τ. – ο Παναγιώτης Κάτσαρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση και πολλές άλλες μετακινήσεις.

Δυστυχώς, η μόνη «έννοια» της πολιτικής ηγεσίας και του Υπηρεσιακού Γραμματέα είναι η μαζική παραγωγή εγκυκλίων (υπ’ αριθμ.: 240/5909/10-01-2023 και με διευκρινήσεις αυτής, σχετικά με το ωράριο και την τήρησή του, τι λογίζεται Υπηρεσιακή άδεια-εξαιρώντας τον διατάκτη της εγκυκλίου και τους Γενικούς Διευθυντές) και εκφοβιστικά email με τα οποία ζητείται από τους υπαλλήλους να πάρουν την άδεια των ιεραρχικά ανωτέρων τους για να συμμετέχουν σε συλλογικές διαδικασίες, όπως η Γενική Συνέλευση!!!

Οι κρίσεις Διευθυντών/Διευθυντριών, μετά από καθυστερήσεις χρόνων, ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται με… αμφιβόλου νομιμότητας και δεοντολογίας διαδικασίες, ενώ το Υπ.Α.Α.Τ. εξελίσσεται σε «πρωταθλητή» στην κινητικότητα, αφού οι εργαζόμενες-οι, έχοντας εξαντλήσει την υπομονή και καλή τους διάθεση, προσπαθούν να «διαφύγουν» προς όπου μπορούν…

Τα περισσότερα Τμήματα του Υπουργείου μένουν με έναν/μία προϊστάμενο-η και ένας, δύο ή κανένας υπάλληλοι, ενώ υποχρεώνονται σε όλο και περισσότερη δουλειά (π.χ. υποχρεωτικός ορισμός Διευθύνσεων ως ΕΦΔ).

Και σε αυτές τις συνθήκες θέλουν και να μας «αξιολογήσουν», βάζοντας μάλιστα στοχοθεσία, τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση και απαξίωση των Δημοσίων Υπηρεσιών μας, τη μεγαλύτερη διάλυση των Υπουργείων, των ΟΤΑ Α΄ & Β΄ βαθμού κι όλων των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και του ρόλου τους στην Αγροτική πολιτική. Τα περιθώριά μας ξεπεράστηκαν και απαιτούμε όχι απλά να γίνουν ορατά τα προβλήματα που μας δημιουργούν, αλλά και να δοθούν ΑΜΕΣΑ λύσεις. Πρώτη μας συλλογική ενέργεια, η στάση εργασίας στις 4/4/2023, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30, στην Αχαρνών 2 (κεντρικό κτίριο).

Δεσμευόμαστε για κλιμάκωση, αν συνεχίσει η τραγική αυτή πολιτική.