Παίδων Πεντέλης-ΟΕΝΓΕ: “Ασφυξία” στα άλλα νοσοκομεία Παίδων

Σε ασφυξία έχουην οδηγηθέι τα άλλα δύο νοσοκομεία Παίδων, μετά την οδηγία να καταργηθεί η 24ωρη γενική εφημερία του Παίδων Πεντέλης, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας εμμένει στην απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση να καταργήσει την 24ωρη γενική εφημερία του Παίδων Πεντέλης για να απασχοληθεί το προσωπικό σε επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές, όπως κάνει σαφές με απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 14/01/2022.

Με χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές, βγάζουν το ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία εκτός εφημερίας και δίνουν οδηγία να διακομίζονται στα άλλα δύο «Παίδων» τα επιβεβαιωμένα θετικά περιστατικά.

Η νοσοκομειακή παιδιατρική περίθαλψη μιας τεράστιας σε έκταση και πληθυσμό περιοχής που καλύπτει ως τώρα το Παίδων Πεντέλης, μάλλον δε θεωρείται «μείζονος σπουδαιότητας σκοπός» για την κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσει να εφημερεύει, να υποδέχεται ασθενείς και να ενισχυθεί με προσωπικό και υποδομές.

Εμφανείς είναι οι αρνητικές επιπτώσεις, μόλις μια μέρα μετά την υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για αναστολή της 24ωρης γενικής εφημερίας του Παίδων Πεντέλης (16 & 17/1), η οποία ήδη έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα δύο άλλα νοσοκομεία Παίδων που υποδέχονται τον όγκο των περιστατικών.

Χαιρετίζουμε την δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης την Κυριακή 16/1/22.

Καταγγέλλουμε την προκλητική  παρουσία περιπολικών της αστυνομίας που ενισχύθηκαν με κλούβες των ΜΑΤ.  Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης ενάντια στους υγειονομικούς που αγωνίζονται για να μείνει όρθιο το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Συμπαραστεκόμαστε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Απαιτούμε να μην ανασταλεί η γενική εφημερία του Παίδων Πεντέλης και να παραμείνει κανονικά ενταγμένο στο πρόγραμμα των εφημεριών.

Απαιτούμε να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλα τα Παιδιατρικά νοσοκομεία και η Π.Φ.Υ.

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.

Οι υγειονομικοί δεν είναι εγκληματίες.

Comments are closed.


Recent Posts

Καταδίκη για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, η…

2 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

Τρόμος επικρατεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς λίγο πριν τις 15.00, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Επαγγελματικό – Βιοτεχνικό Επιμελητηρίου, που…

14 λεπτά ago

ΠΟΥ για ευλογιά των πιθήκων: «Μπορούμε να την αναχαιτίσουμε αν πάρουμε τώρα τα σωστά μέτρα»

Ανώτερη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε ότι πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η αναχαίτιση της ευλογιάς των πιθήκων, στις χώρες…

16 λεπτά ago

Κτηματολόγιο: Ξεκινάει η ανάρτηση στην Πιερία – Πρώτη φορά, όλα ψηφιακά

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Καλλικρατικών Δήμων Δίου – Ολύμπου, Κατερίνης…

18 λεπτά ago

ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή -Δείτε σε ποιες περιοχές

Βροχές και καταιγίδες για την Κυριακή προβλέπει η ΕΜΥ, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και κυρίως τις μεσημβρινές και…

18 λεπτά ago

Πυρπόλησαν το όχημα του Πρύτανη του ΕΜΠ

Στην ανάληψη της ευθύνης για τον εμπρησμό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του πρύτανη του ΕΜΠ, Ανδρέα Μπαντουβή, προχώρησε η αναρχική ομάδα…

20 λεπτά ago