Categories: Εργασιακά

ΟΣΥΑΠΕ: Ένα χρόνο μετά τα προβλήματα των ΕΔΥ παραμένουν άλυτα

“Ένα χρόνο μετά την Αγωγή Πατούλη κατά της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ) και την δικαστική απόφαση που έκρινε ΠΑΡΑΝΟΜΗ την Αποχή των Εποπτών Δημόσιας Υγείας (ΕΔΥ) από την εξωτερική εργασία τα προβλήματα παραμένουν εδώ, άλυτα.”, επισημαίνει η ΟΣΥΑΠΕ με ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει: “Στις 5 Οκτώβρη εκδικάζεται η ΕΦΕΣΗ της ΟΣΥΑΠΕ, που κατατέθηκε στις 15-10-2020 ενάντια στην πρωτόδικη δικαστική απόφαση, που με προσχηματικά επιχειρήματα στη γραμμή περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων υιοθέτησε εκτός των άλλων ένα αντιδραστικό – αντεργατικό σκεπτικό.

Η απεργιακή κινητοποίηση προκηρύχτηκε πριν ένα χρόνο, βάσει του ν. 1264/1982 και βγήκε παράνομη…, όπως έβγαιναν οι 9 στις 10 απεργίες… Φανταστείτε τι θα βγάζουν τώρα τα δικαστήρια με τον νόμο Χατζηδάκη, που περνάει τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους από «πεντακόσια κόσκινα»!!!!

Είναι χαρακτηριστικά αυτά, που μεταξύ άλλων ανέφερε η Υπουργός Παιδείας στην πρόσφατη αγωγή της κατά των εκπαιδευτικών: «Σε κάθε περίπτωση παράνομη είναι η απεργία, που στοχεύει στην άσκηση πίεσης κατά του νομοθετικού σώματος να ψηφίσει ή να μην ψηφίσει νόμο ή κατά της διοικήσεως για να προβεί σε πράξη ή παράλειψη»!!! όπως και ότι « η απεργία υπερβαίνει τις συνταγματικές διατάξεις…, όταν στοχεύει να επιβάλει μεταβολή της κυβερνητικής πολιτικής…»!!!

Αυτά λένε, λες και οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους προκηρύσσουν απεργιακή κινητοποίηση γιατί δεν έχουν τι να κάνουν ή γιατί θέλουν να εκφράσουν τη συμφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική!!!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής. Τα Σωματεία γεννήθηκαν μέσα στη λάβρα του αγώνα για δικαιώματα, απέναντι στην εργοδοσία και τα θεσμικά της στηρίγματα.

Πέρυσι λέγαμε στις ανακοινώσεις μας με αφορμή την Αγωγή Πατούλη και την κήρυξη παράνομης της κινητοποίησης των ΕΔΥ: «Θέλουν να φιμώσουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλουν σε αναστολή τους αγώνες, προβάλλοντας σήμερα τους κινδύνους του covid-19, αύριο κάποιους άλλους… Μας θέλουν φιμωμένους και σκυφτούς….

Όμως όση σκόνη κι αν σηκώνουν με τις διώξεις, την καταστολή και τον αυταρχισμό δεν μπορούν να κρύψουν τα προβλήματα. Αυτά παραμένουν εδώ…».

Και πράγματι, δυστυχώς παραμένουν εδώ, ίδια όπως τα είχαμε διατυπώσει στο περσινό μας Εξώδικο, γιατί προκειμένου να στηριχτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι φτηνοί και χωρίς δικαιώματα:

  • Καταβολή εξόδων κίνησης εντός έδρας με την χορήγηση πάγιων μηνιαίων οδοιπορικών
  • Ένταξη των ΕΔΥ στους δικαιούχους επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  • Χορήγηση «ελεγκτικού επιδόματος»
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση των προληπτικών ελέγχων
  • Απόσυρση του προωθούμενου σχεδίου νόμου για τη «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης σε κάθε Περιφέρεια.

Ένα χρόνο μετά συνεχίζουμε τον αγώνα. Δεν σκύβουμε το κεφάλι και απαιτούμε να λυθούν τα προβλήματά μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα προαπαιτούμενα του αντεργατικού εκτρώματος της ΝΔ.”

Comments are closed.


Recent Posts

Σέρρες: Το απόγευμα η κηδεία του 11χρονου μαθητή – «Γαϊτανάκι» μετάθεσης ευθυνών

Το απόγευμα της Τρίτης, γονείς, συγγενείς, φίλοι και η τοπική κοινωνία στις Σέρρες, θα πουν το «τελευταίο αντίο» στο 11χρονο…

4 λεπτά ago

Μηταράκης: Επιστολή στον «Guardian» για «στρεβλό» άρθρο για το μεταναστευτικό

Επιστολή προς την βρετανική εφημερίδα Guardian έστειλαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη αναφορικά…

8 λεπτά ago

Ρόδος: Επεσαν σοβάδες σε σχολικό συγκρότημα και έκλεισε!

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το σχολικό συγκρότημα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στη Ρόδο, καθώς μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε στο σχολικό συγκρότημα από…

16 λεπτά ago

Προσωπικό καθαριότητας προσλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας γνωστοποιεί την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με σύμβαση διάρκειας 10 μηνών. Δείτε την προκήρυξη:

16 λεπτά ago

Μπόνους σε 50.000 δημοσίους υπαλλήλους – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Περισσότεροι από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν τους προσεχείς μήνες μπόνους παραγωγικότητας συνολικού ύψους 46 εκατ. ευρώ, καθώς η κυβέρνηση…

25 λεπτά ago

Προσλήψεις 43 συμβασιούχων στον ΔΕΔΔΗΕ (προκηρύξεις)

Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού σε διάφορές περιοχές της χώρας προτίθεται να πραγματοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ. Δείτε αναλυτικά τις προκηρύξεις: Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού…

27 λεπτά ago