Ωράριο καθαριστριών: «Αδιάβαστος ή κοροϊδεύει;» -Η ΔΑΣ ΟΤΑ «καρφώνει» τον Πουλάκη - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Ωράριο καθαριστριών: «Αδιάβαστος ή κοροϊδεύει;» -Η ΔΑΣ ΟΤΑ «καρφώνει» τον Πουλάκη

Με μια σκωπτική αλλά και ταυτόχρονα σκληρή ανακοίνωση, η ΔΑΣ ΟΤΑ «καρφώνει» τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη, σε ότι αφορά το θέμα το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών και την καταβολή αντίστοιχης αποζημίωση από τους δήμους.

Συγκεκριμένα ο γγ του υπουργείου με ΕΓΚΥΚΛΙΟ του ανέφερε ότι δεν μπορούν να δοθούν ρεπό βάση του άρθρου 36 παρ.8 του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (νόμος 3584/2007) στις σχολικές καθαρίστριες. Ωστόσο η ΔΑΣ ΟΤΑ σημειώνει ότι υπάρχει νόμος που προβλέπει τα ρεπό, αδειάζοντας τον κ. Πουλάκη.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της ΔΑΣ – ΟΤΑ αναφέρεται: 

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ από το Νοέμβριο του 2018 είχε ανοίξει το ζήτημα ότι θα πρέπει να αποζημιωθούν με κάθε τρόπο οι συναδέλφισες καθαρίστριες των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των δημοτικών κτιρίων, αφού με ευθύνη του κράτους δεν εφαρμόστηκε από την αρχή η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τόσο των μονίμων όσο και των αορίστου και ορισμένου χρόνου εργαζομένων με αποτέλεσμα οι μεν μόνιμες συναδέλφισες να έχουν δουλέψει τουλάχιστον 354 ώρες παραπάνω οι δε αορίστου και ορισμένου τουλάχιστον 177.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ αξιοποιήθηκε από Σωματεία και εργαζόμενους που διεκδίκησαν από τους Δήμους τους υπερωριακή αποζημίωση με κάθε τρόπο και ένας από αυτούς τους τρόπους ήταν να δοθούν ρεπό.

Σε ερώτημα που έκανε ο Δήμος Αχαρνών για το θέμα αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε (και χρησιμοποιείται η απάντηση ως πρότυπο για όλους τους άλλους Δήμους που έχουν υποβάλλει αντίστοιχο ερώτημα) ότι δεν μπορούν να δοθούν ρεπό βάση του άρθρου 36 παρ.8 του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (νόμος 3584/2007)

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

αφού (και μην πουν στο Υπουργείο ότι δεν το γνώριζαν) με το νόμο 4325/15 άρθρο 26 παρ.10 ΄΄..κάθε εργαζόμενος που εργαστεί παραπάνω από το ωράριο του, δικαιούνται μία ημέρα υπηρεσιακής ανάπαυσης και μέχρι 15 ημέρες ανά έτος..΄΄

Αρα λοιπόν (όπου επιλεγεί αυτή η λύση) μπορούν να δοθούν ρεπό.
Ξαναλέμε, για μας η μη εφαρμογή της ΣΣΕ αποτελεί απλήρωτη εργασία και πρέπει με ευθύνη του κράτους να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι με κάθε τρόπο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να μην μας κοροιδεύουν κιόλας!!!!

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!