ΟΙΥΕ: Καταγγέλλει "παιχνίδια" από δημοτικές αρχές σε βάρος σχολικών καθαριστριών - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

ΟΙΥΕ: Καταγγέλλει “παιχνίδια” από δημοτικές αρχές σε βάρος σχολικών καθαριστριών

Απίστευτα περιστατικά σε βάρος σε βάρος των σχολικών καθαριστριών καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) από την πλευρά δημοτικών Αρχών και σχολικών επιτροπών.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο Δήμος Ζίτσας του Νομού Ιωαννίνων, στο όνομα δήθεν της αξιοκρατίας, αντί να επαναπροσλάβει τις υφιστάμενες εργαζόμενες καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου, «όπως έχει νομική και ηθική υποχρέωση, προχώρησε σε “Προκήρυξη” για την πλήρωση των θέσεων με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Η αιτιολογία; “Έχουν δικαίωμα και οι (δικοί μας) άνεργοι στην εργασία”»!

Παρά το γεγονός ότι, εδώ και χρόνια, σύμφωνα και με τις σαφέστατες κατευθυντήριες οδηγίες και εγκυκλίους των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, συστήνεται στους Δήμους και τις σχολικές επιτροπές να προχωρούν στην τοποθέτηση προς εργασία των ήδη εργαζόμενων σχολικών καθαριστριών, ο Δήμος Ζίτσας, σημειώνει η ΟΙΥΕ, «μέσα από δήθεν “αξιοκρατικές” διαδικασίες, απέλυσε τις ήδη εργαζόμενες και να “προσέλαβε” στις θέσεις τους τα «δικά του παιδιά”».

Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων κάνει λόγο για «παρωδία», και τούτο διότι: «α) δε δημοσιοποιήθηκε ούτε αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου η Προκήρυξη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στα “παιδιά των άλλων” να συμμετάσχουν γ) δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις της εγκυκλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (φορέας του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιεί το έργο της καθαριότητας στα σχολεία) και γ) υποτίθεται ότι ακολουθήθηκε μια διαδικασία παρωδία, την οποία αποκάλεσαν “τύπου ΑΣΕΠ”. Αναμενόμενο αποτέλεσμα της παραπάνω αυθαιρεσίας και παρανομίας, ήταν να αποκλειστούν από την εργασία τους οι ήδη εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες».

Η ΟΙΥΕ «καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αυτές» και απαιτεί από το Δήμο Ζίτσας και τις σχολικές επιτροπές «να ακυρώσουν το παράνομο διαγωνισμό και να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων εργασίας με όλες τις (ήδη) εργαζόμενες εδώ και χρόνια στην καθαριότητα των σχολείων, ως οφείλουν σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους». Σε αντίθεση περίπτωση, όπως υπογραμμίζει, «η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και σε συνεργασία με το πρωτοβάθμιο σωματείο – μέλος μας θα αντιδράσουμε σε συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο, μηδέ εξαιρουμένης εφόσον απαιτηθεί της προσφυγής μας με μηνυτήρια αναφορά στην ποινική δικαιοσύνη».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!