οι-κληρωθέντες-για-τον-εξωδικαστικό-μ-26980
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 10.07.2017 | 20:20

Οι κληρωθέντες για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων

Επικυρώθηκαν και αναρτήθηκαν οι πίνακες των κληρωθέντων για το Μητρώο Συντονιστών του Νόμου για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (άρθρο 6 του ν. 4469/17), οι οποίοι προέκυψαν από τη δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νόμος προβλέπει αρχικά 320 συντονιστές για τις Περιφέρειες της χώρας, πλην όμως σε όλες με μόνη εξαίρεση το Βόρειο Αιγαίο, κατατέθηκαν περισσότερες αιτήσεις από τις διαθέσιμες θέσεις (συνολικά 974 έγκυρες αιτήσεις).

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε κλήρωση για να επιλεγούν οι συντονιστές και η σειρά κατάταξης των επιλαχόντων.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου, «βούληση του νομοθέτη είναι να υπάρχει μια αρχική, μικρή λίστα συντονιστών, ώστε ο καθένας να αναλάβει σημαντικό αριθμό υποθέσεων, να μπορεί να ασχολείται περισσότερο και να εξειδικευτεί στη διαδικασία».

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο Υπουργός, «όσοι δεν κληρωθούν σήμερα θα είναι επιλαχόντες, καθώς πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή από επιχειρήσεις και θεωρώ ότι από τον Σεπτέμβριο και μετά θα χρειάζονται περισσότεροι συντονιστές και έτσι θα αξιοποιηθούν σταδιακά όλοι».

Για κάθε Περιφέρεια έγινε ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για αυτή. Σε κάθε περίπτωση δημιουργήθηκε μια τυχαία σειρά αριθμών, στη βάση των οποίων καλύφθηκαν οι προβλεπόμενες θέσεις και καθορίστηκε η σειρά των επιλαχόντων.