οενγε-σε-ξαφνικό-θάνατο-οδηγούνται-νο-815310
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 22.03.2023 | 14:52

ΟΕΝΓΕ: Σε ξαφνικό θάνατο οδηγούνται νοσοκομειακά τμήματα-Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των ειδικευόμενων

Την άμεση παρέμβαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους, ανακαλούνται οι αποφάσεις παράτασης συμβάσεων ειδικευόμενων πέραν των 24 μηνών.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, “ήδη η Ομοσπονδία κατακλύζεται από μηνύματα συναδέλφων (νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης) ότι τμήματα οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Βάσει του άρθρου 110 του Ν. 5034/2023, ΦΕΚ 69/Α’/18-3-23 (για το οποίο ήδη έχει γίνει παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ και με έγγραφό της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και τηλεφωνικά στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, η οποία δεσμεύτηκε ότι δεν θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι 1/1/2024 και ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα) ανακαλούνται  οι αποφάσεις παράτασης συμβάσεων ειδικευομένων πέραν των 24 μηνών οι οποίες είχαν ληφθεί σύμφωνα με την ισχύουσα, πριν την ψήφιση του άρθρου 110, νομοθεσία.

Ήδη η Ομοσπονδία κατακλύζεται από μηνύματα συναδέλφων (νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης) ότι τμήματα οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο.

Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.