οενγε-νοσοκομεία-και-υπε-αρνούνται-να-1161749
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 18.05.2023 | 13:45

ΟΕΝΓΕ: Νοσοκομεία και ΥΠΕ αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες σε γιατρούς

Σε μία σοβαρή καταγγελία ενόψει εκλογών προχωρά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η ΟΕΝΓΕ λαμβάνει καταγγελίες από γιατρούς σε διάφορες περιοχές ότι ς διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες επικαλούμενες «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς αποτελεί σαφής παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Αναλυτικά:

Έχουμε ως ΟΕΝΓΕ λάβει καταγγελίες από συναδέλφους (μόνιμους, ειδικευόμενους και αγροτικούς) από διάφορες περιοχές της χώρας πως διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες στους γιατρούς επικαλούμενες «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες», τις οποίες αιφνίδια θυμήθηκαν τώρα τρεις (3) μέρες πριν τις εκλογές και τις οποίες δεν είχαν φροντίσει να καλύψουν τόσα χρόνια.

Η άρνηση αυτή σαφέστατα αποτελεί παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό να παρέμβουν άμεσα και να αναιρέσουν αυτές τις προκλητικές και έκνομες «απαγορεύσεις», προκειμένου οι συνάδελφοι να ασκήσουν ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Είναι πρόκληση στο βωμό της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών υγείας, να θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές.

Είναι πρόκληση να εμποδίζουν τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με πρόσχημα δήθεν την προστασία της υγείας του λαού, αυτοί που την θυσιάζουν καθημερινά για τα κέρδη των λίγων.