ΟΕΝΓΕ: Να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
25
Μάρτιος
Back
εφημερίες

ΟΕΝΓΕ: Να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες

“Να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες”

Την απαράδεκτη καθυστέρηση της πληρωμής των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, “οι συνάδελφοι των Κ.Υ της 1ης ΥΠΕ πληρώθηκαν εφημερίες για τελευταία φορά τον Μάιο του 2021”, ενώ οι “συνάδελφοι των Κ.Υ των νησιών που υπάγονται στη 2η ΥΠΕ πληρώθηκαν εφημερίες για τελευταία φορά τον Ιούλιο”.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί από το υπουργείο Υγείας να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για πολλοστή φορά αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε για το αυτονόητο, την έγκαιρη πληρωμή τακτικών δεδουλευμένων εφημεριών.

Είναι απαράδεκτο να παραμένουν απλήρωτες τακτικές εφημερίες 6 ολόκληρων μηνών.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι συνάδελφοι των Κ.Υ της 1ης ΥΠΕ πληρώθηκαν εφημερίες για τελευταία φορά τον Μάιο του 2021.
  • Οι συνάδελφοι των Κ.Υ των νησιών που υπάγονται στη 2η ΥΠΕ πληρώθηκαν εφημερίες για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2021. Η ίδια απαράδεκτη καθυστέρηση παρατηρείται και στην πληρωμή δεδουλευμένων ωρών του νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Οι συνάδελφοι που εργάζονται στα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ και μετακινούνται με «εντέλλεσθε» στο νοσοκομείο του Πύργου δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες «τρόμου» που πραγματοποιούν στη νοσηλευτική μονάδα του Πύργου.

Απαιτούμε άμεσα να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Απαιτούμε την έγκαιρη καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (πρόσθετων και τακτικών), την αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών και τη θέσπιση αφορολόγητου για τις πρόσθετες εφημερίες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!