οασθ-νέες-στάσεις-εργασίας-τρίτη-και-π-648019
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 02.07.2022 | 23:00

ΟΑΣΘ: Νέες στάσεις εργασίας Τρίτη και Πέμπτη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει (για ακόμα μία φορά) η Θεσσαλονίκη, καθώς για έξι ώρες την Τρίτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε νέες στάσεις εργασίας.

Το διοικητικό συμβούλιο των εργαζόμενων έκανε εκτάκτως νέα συνεδρίαση το μεσημέρι του Σαββάτου, η οποία κράτησε πάνω από δύο ώρες και αποφασίστηκε από το συνδικάτο να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Πέμπτη από τις 10:00 το πρωί έως και τις 16:00.

Παράλληλα, σύντομα θα γίνει γνωστό εάν θα κλιμακωθούν περαιτέρω οι κινητοποιήσεις.

Όπως δήλωσε στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, «τίποτα από ό,τι έχουμε αιτηθεί δεν έχει γίνει. Ζητάμε κυρίως την επαναφορά των δύο επιδομάτων, της θέσης ευθύνης και του ανθυγιεινού, τα οποία είχαν περικοπεί από τον Μάρτιο και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας την οποία εδώ και έξι μήνες αποφεύγει το υπουργείο Οικονομικών».

«Επιτέλους κάποιοι πρέπει να σκύψουν και να δουν σοβαρά τα προβλήματα των εργαζομένων» είπε στο ThessToday.gr o κύριος Δήμκας, προσθέτοντας ότι πρέπει «να σταματήσουν να υπόσχονται απλά πως θα λυθούν όλα αυτά σε μελλοντικό χρόνο».