ΟΑΕΔ: Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ύψους 260 εκατ. για δικαιούχους ΚΕΑ - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
27
Ιανουάριος
Back

ΟΑΕΔ: Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ύψους 260 εκατ. για δικαιούχους ΚΕΑ

Mέτρα ενίσχυσης της εργασίας μέσω ΟΑΕΔ προβλέπονται, όπως έχει ήδη γραψει η aftodioikisi.gr στο άρθρο 7 του ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

Εξάλλου πρόσφατα μιλώντας στην κρατικής τηλεόραση, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, αναφερόμενη στους στόχους του υπουργείου για την κοινωφελή εργασία μέσω του ΟΑΕΔ, σημείωσε στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας  απασχολούνται 43.000 άνθρωποι και προχωρούν με πολύ καλά αποτελέσματα και τόνισε: «Ο κόσμος θέλει να ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα λόγω της εξασφάλισης της πλήρους απασχόλησης για 8 μήνες, και της δυνατότητας επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα τους επιτρέψουν στο μέλλον να διεκδικήσουν μια καλύτερη εργασία». Στόχος της κυβέρνησης, πρόσθεσε η ίδια, είναι να δρομολογηθούν νέα προγράμματα μέσα στο 2017.

Σε αυτή την κατεύθυνση στο άρθρο 7 του πολυνομοσχεδίου τονίζεται:

«Με σκοπό την ενίσχυση και την τόνωση της αγοράς εργασίας, πλέον των συντρεχόντων προγραμμάτων απασχόλησης, τίθενται σε ισχύ προγράμματα εργασίας στοχευμένων ομάδων ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τα οποία καταρτίζονται μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ με κοινές αποφάσεις των υπουργών που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως συναρμόδιοι για κάθε πρόγραμμα.

Τα ως άνω προγράμματα μπορούν να έχουν ως αντικείμενο μία ή περισσότερες από τις κατωτέρω δράσεις:

α) Προγράμματα εύρεσης εργασίας, συμβουλευτικής και καθοδήγησης.

β) Επέκταση του προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία» με έμφαση στους νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

γ) Προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μέσω κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία θα συνοδεύονται από την απαραίτητη πιστοποίηση των αποκτούμενων δεξιοτήτων.

δ) Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με έμφαση στην αναβάθμιση δεξιοτήτων, προσανατολισμένα στην επανένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στοχεύοντας ιδίως τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Για τα παραπάνω προγράμματα εργασίας ο ΟΑΕΔ επιχορηγείται από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με μεταφορά πίστωσης συνολικού ύψους έως και διακοσίων εξήντα (260) εκατομμυρίων ευρώ κατ’ έτος», καταλήγει το άρθρο 7.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!