ΟΑΕΔ: Ποιοι άνεργοι πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους για να λάβουν επίδομα - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

ΟΑΕΔ: Ποιοι άνεργοι πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους για να λάβουν επίδομα

Με πιλοτικό πρόγραμμα που τίθεται σε ισχύ, καλούνται σε πρώτη φάση οι άνεργοι που ήταν στις 31 Οκτωβρίου, ηλικίας 18 – 24 ετών, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN) .

Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν βλέπουν την καρτέλα τους στο σύστημα, αν και πληρούν το ηλικιακό όριο, καλούνται από τη διοίκηση του Οργανισμού να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ της περιοχής τους.

Η επικαιροποίηση των στοιχείων γίνεται προκειμένου η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα των ανέργων να λάβει το Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης που αφορά περίπου 55.000 άτομα και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.

Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

«Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας», ανέφερε η κυρία Έφη Αχτσιόγλου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!