ΟΑΕΔ-Καταγγελία εργαζομένων: Δαπανά χιλιάδες ευρώ για διαφημίσεις
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

ΟΑΕΔ-Καταγγελία εργαζομένων: Δαπανά χιλιάδες ευρώ για διαφημίσεις

Είναι απολύτως βέβαιο ότι οι πολίτες αυτής της Χώρας οφείλουν να γνωρίζουν εάν τα χρήματα που καταβάλλουν από τους φόρους τους και τις εισφορές τους διαχειρίζονται με πλήρη διαφάνεια, νόμιμο τρόπο και χρηστά ήθη χωρίς καμιά απολύτως υπόνοια μεροληπτικών διαδικασιών και πρακτικών.

Στον ΟΑΕΔ μόλις πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια η διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού προϋπολογισμού 74.400€ με ΦΠΑ για την προώθηση διαφημιστικής καμπάνιας στα ΜΜΕ προβολής των Πειραματικών ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανακοίνωση της, η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ και σημειώνει: 

Επίσης δημοσιεύτηκε πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για τη δημιουργία 3 τηλεοπτικών σπότ για την προβολή των πειραματικών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με , τιμή μονάδας (καθαρό ποσό) 30.000€ .

Προηγήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι μια σειρά αποφάσεων του Δ.Σ ΟΑΕΔ για την έγκριση αναδείξεων αναδόχων για την προώθηση διαφημιστικής καμπάνιας στα ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις Π.Δ ΟΑΕΔ για τις ΕΠΑΣ και για τα ΙΕΚ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την απόφαση του Δ.Σ ΟΑΕΔ 4318/84/03.08.2021 (ΑΔΑ 98ΧΣ4691Ω2-Δ18) για την έγκριση ανάδειξη μειοδότη προώθησης διαφημιστικής καμπάνιας στη Θεσσαλία συνολικής δαπάνης 24.800€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Οι ερωτήσεις που μας βασανίζουν και χρήζουν άμεσης απάντησης είναι οι εξής:

Γιατί η παραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού δεν πραγματοποιήθηκε ΔΩΡΕΑΝ στην Κρατική ΕΡΤ (Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος.) αφού ως εταιρική κοινωνική ευθύνη η ΕΡΤ προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες και έχει τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα, το προσωπικό και την τεχνογνωσία ;

ΕΡΤ A.E.

Γιατί ο ΟΑΕΔ αποφάσισε να πληρώσει για μια υπηρεσία που διατίθεται δωρεάν από το Κράτος; Πόσα χρήματα έχει διαθέσει συνολικά o ΟΑΕΔ για παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού σε ιδιωτικές εταιρείες;

Απευθύνθηκε ο ΟΑΕΔ στην ΕΡΤ, συζήτησε για την αναγκαιότητα παραγωγής του απαιτούμενου υλικού και εάν ναι, τότε γιατί δεν προχώρησε η όλη διαδικασία χωρίς να πληρώσει ο ΟΑΕΔ ;

Συμπεριλαμβάνονται και τα Κρατικά τηλεοπτικά κανάλια της ΕΡΤ αλλά και τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ στις εταιρείες για την προώθηση-προβολή των διαφημίσεων του ΟΑΕΔ

Πληρώνει ο ΟΑΕΔ τα Κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να προβάλλει τις παροχές του για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές; Εάν ναι τότε γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι πολίτες πληρώνουν ήδη την ΕΡΤ μέσω της εισφοράς τους στον λογαριασμό του ρεύματος.

Πόσα χρήματα έχουν διανεμηθεί συνολικά στα Κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα;

Τα περιφερειακά κανάλια που επιλέχθησαν από τους αναδόχους είχαν όντως τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, ακροαματικότητα και κάλυπταν όλες τις Π.Ε (Νομούς) σε κάθε Περιφέρεια σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων;

Εάν η επιλογή των ΜΜΕ έγινε αποκλειστικά βάσει της υψηλότερης τηλεθέασης/ακροαματικότητας τότε τα αντίστοιχα κονδύλια έχουν διανεμηθεί αναλογικά ανά ΜΜΕ βάσει του ανωτέρω κριτηρίου ;

Ο ΟΑΕΔ θα έπρεπε πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς στα πλαίσια του Επαγγελματικού Προσανατολισμού να είχε συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας και να ενημερώσει τους τελειόφοιτους της Γ Γυμνασίου και της Γ Λυκείου για τις επιλογές που έχουν έτσι ώστε να αναδείξουν το έργο που επιτελείται στις ΕΠΑΣ και στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ και την επαγγελματική εξασφάλιση που τους παρέχεται με την αποφοίτησή τους.

Θα έπρεπε να είχε προηγηθεί ένα μεγάλο τεχνικό έργο για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολών και να επισκευαστούν/ανακαινιστούν όπως και στοχευμένη δημοσίευση σε εφημερίδες/ένθετα με περιεχόμενο την εργασία !!

Είναι αυτονόητο ότι αρκετοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και τις παροχές πολλών Κρατικών Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΑΕΔ. Γι’αυτό είναι απαραίτητη η προβολή των παροχών με πολλούς τρόπους που θα πραγματοποιηθεί όμως με απόλυτη διαφάνεια και εξάντληση των διαθεσίμων Κρατικών Υπηρεσιών και πόρων έτσι ώστε οι πολίτες να επβαρύνονται με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Θεωρούμε αδιανόητη την απόφαση του ΟΑΕΔ για την υλοποίηση έργων και υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες χωρίς προηγουμένως να φροντίσει την δωρεάν υλοποίηση των αποφάσεων του σε Κρατικές Δομές.

Απαιτούμε άμεσα απαντήσεις σε όσα ερωτήματα διατυπώσαμε γιατί όλοι οι πολίτες χρειάζονται Διοικήσεις Δημόσιων Φορέων που πρώτα από όλα θα έχουν ως κριτήριο για τις αποφάσεις τους, το συμφέρον των φορολογούμενων πολιτών.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΛΙΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΙΜΟΣ, ΣΚΟΥΡΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!