νέο-εργατικό-ατύχημα-ιχ-έπεσε-σε-απορρ-1119886
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 30.03.2023 | 13:19

Νέο εργατικό ατύχημα: ΙΧ έπεσε σε απορριμματοφόρο -Τραυματίστηκε υπάλληλος καθαριότητας

Ένα νέο ατύχημα με τραυματισμό εργαζομένου σε απορριμματοφόρο σημειώθηκε -αυτή τη φορά- στο Δήμο Πηνειού.

Ειδικότερα, την ώρα που τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου έκαναν την αποκομιδή των απορριμμάτων ένας οδηγός αυτοκινήτου έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί υπάλληλος καθαριότητας.

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει το πόδι του και του παρασχέθηκαν όλες οι ιατρικές φροντίδες. Ο εργαζόμενος αυτή την ώρα είναι καλά στην υγεία του και αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της, ο οδηγός του ΙΧ ισχυρίστηκε ότι «τυφλώθηκε» από τον ήλιο και δεν υπολόγισε σωστά το προπορευόμενο απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σ’ αυτό και να τραυματίσει το άτυχο υπάλληλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πρόκειται για συμβασιούχο εργαζόμενο, ηλικίας άνω των 55 ετών, ο οποίος είχε προσληφθεί στο δήμο μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που αφορούσε ανέργους 55 – 67 ετών.

Το συγκεκριμένο ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα πολλά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οδηγώντας σε τραυματισμούς εργαζομένων στον τομέα κυρίως της καθαριότητας, ακόμα και στο θάνατο.

Σημειώνουμε ότι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές των δήμων ζητούν να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας προκειμένου να μειωθούν οι πολλοί κίνδυνοι που διατρέχουν οι εργαζόμενοι καθαριότητας κατά τη διάρκεια της πολύ σκληρής και επικίνδυνης εργασίας τους.