Εργασιακά

Νεκρός εν ώρα εργασίας εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ

Στο πένθος βυθίστηκε για ακόμα μια φορά η Χαλκίδα, καθώς ένας 56χρονος εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ έφυγε από τη ζωή, εν ώρα εργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 56χρονος υπέστη ανακοπή την ώρα της εργασίας του σε σούπερ μάρκετ στην οδό Ληλαντίων, και αφού έχασε τις αισθήσεις του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι.

Άμεσα έγινε διακομιδή του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν χωρίς, όμως, αυτές να έχουν αποτέλεσμα.

Τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του 56χρονου εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, απαιτώντας παράλληλα την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του νέου εργατικού “δυστυχήματος”, που σημειώθηκε την Τετάρτη 12 Απρίλη

«Θεωρούμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν σε βάθος τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο συνάδελφος έχασε τη ζωή του, χωρίς να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

Οι πρώτες πληροφορίες οι οποίες αναφέρονται σε “παθολογικά αίτια” δε μας εφησυχάζουν. Αντίθετα, προκαλούν εξίσου την έντονη ανησυχία μας αφού τους τελευταίους τέσσερις μήνες θρηνούμε ήδη άλλους τρεις συναδέλφους που έφυγαν από τη ζωή σε χώρους εργασίας της Χαλκίδας εξαιτίας των λεγόμενων “παθολογικών αιτίων”», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, κλιμάκιο του οποίου, μαζί με μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο συγκεκριμένο κατάστημα για να συζητήσει με τους εργαζόμενους και να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (ΕΚΕ), προσθέτει επίσης ότι, «η εντατικοποίηση της εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, το άγχος να βγουν οι οικογενειακές υποχρεώσεις σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας και καθηλωμένων μισθών, οι πλειστηριασμοί που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και τόσα άλλα, συνθέτουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο αυξάνεται στο κατακόρυφο η πίεση προς τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα μπορούσε να προλαμβάνει, η έλλειψη Γιατρών Εργασίας με ουσιαστικό ρόλο πρόληψης, καθοδήγησης των εργαζομένων και καταμερισμού στην εργασία με βάση το Ιατρικό ιστορικό του καθενός, σε συνδυασμό με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση που κατέστησε τα Νοσοκομεία “μιας νόσου” υποχρεώνοντας πρακτικά τους εργαζόμενους και το λαό να μη μπορούν να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα προβλήματα της υγείας τους, όλα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο για την έξαρση των θανάτων εργαζομένων από τα λεγόμενα “παθολογικά αίτια”.

Επομένως, η αιτία πίσω από το μεγάλωμα της μακάβριας λίστας των εργαζομένων που χάνουν τη ζωή τους στους χώρους εργασίας, είτε από εργατικά “ατυχήματα” είτε από “παθολογικά αίτια”, παραμένει η ίδια: Είναι η πολιτική που θεωρεί την προστασία της ζωής μας ως “κόστος” για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, “κόστος” που συνθλίβεται κάτω από την ακόρεστη δίψα τους για κέρδη».

«Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα Συνδικάτα μας, πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για την προστασίας της ίδιας μας της ζωής.

Γιατί οι ζωές μας δεν είναι “κόστος”. Οι ζωές μας έχουν πραγματική αξία», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Recent Posts

Προσλήψεις 15 ατόμων στη ΔΕΗ (προκήρυξη)

Η ΔΕΘΥΠ/Κλάδος ΑΗΣ Σορωνής ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά…

2 λεπτά ago

Ομιλία στη Δημοτική Πινακοθήκη για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νίκαιας

«ΑΣτο πλαίσιο των επετειακών εκθέσεων της Δημοτικής   Πινακοθήκης Νίκαιας-Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας» για τα 100 χρόνια…

4 λεπτά ago

ΔΕΔΔΗΕ: Προσλήψεις συμβασιούχων σε 3 περιοχές (προκηρύξεις)

Πρόσληψη προσωπικού σε 3 περιοχές ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠKE Περιοχή Χαλκίδας Ανακοίνωση…

7 λεπτά ago

Ανακαλούνται παρτίδες γνωστής σοκολάτας

Η εταιρεία Mondelez Ελλάς προχωράει στην προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων της σοκολάτας γάλακτος Toblerone των…

11 λεπτά ago

Στα 9 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα για νέα και συνεχιζόμενα έργα στη ΔΕΥΑ Άρτας

Νέα προτεινόμενα χρηματοδοτούμενα, υπό ένταξη έργα αλλά και συνεχιζόμενα έργα 9 εκ. ευρώ περίπου, περιλαμβάνει…

20 λεπτά ago

ΑΣΕΠ-6Ε/2021: Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες

Εκδόθηκαν και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι τελικοί προσωρινοί πίνακες κατάταξης, προσληπτέων και…

25 λεπτά ago