μετα-στα-αζήτητα-θέτει-η-κυβέρνηση-την-491278
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 01.04.2019 | 09:20

ΜΕΤΑ: Στα αζήτητα θέτει η κυβέρνηση την καταβολή 13ου & 14ου μισθού

Αρνητικές απαντήσεις και αόριστες υποσχέσεις εισέπραξε η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το Σάββατο 30 Μάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημειώνει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ:

«…από τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, μετά τη συνάντηση, σχετικά με την καταβολή των δώρων και τους επιδόματος αδείας, καταφαίνεται ότι οι διαρροές περί του αντιθέτου από φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια είχαν ως μοναδικό στόχο την καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού και υπηρετούσαν προεκλογικές σκοπιμότητες.

Η υπουργός Εργασίας απέκλεισε την καταβολή των Δώρων για το 2019, με το πρόσχημα ότι δεν έχουν προβλεφθεί πιστώσεις στον τρέχοντα Προϋπολογισμό, και ως νέος «Μαυρογιαλούρος» ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί στον Προϋπολογισμό του 2020! Είναι προφανές ότι η επιλογή αυτή της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο στους συνταξιούχους αλλά και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αφού ούτε γι’ αυτούς υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στον Προϋπολογισμό.

Το ΜΕΤΑ έχει επισημάνει ότι η επαναφορά στην μισθοδοσία μας των Δώρων και του επιδόματος αδείας δεν μπορεί να διεκδικηθεί ούτε με ευχολόγια ούτε βεβαίως στις δικαστικές αίθουσες. Απαιτείται ένας διαρκής ανυποχώρητος και πολύμορφος αγώνας που θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να καταβάλει τα αναδρομικά του 13ου και 14ου μισθού και να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του Δώρου Πάσχα και στη συνέχεια του επιδόματος άδειας και του Δώρου Χριστουγέννων, κι όχι να το χρησιμοποιεί σαν ένα θέμα που θα αιωρείται στην προεκλογική περίοδο».