Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα Νοσοκομεία λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα Νοσοκομεία λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, αύριο Τετάρτη, τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.

«Η κυβέρνηση μέσω του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης επιδιώκει την “κατασκευή” νέων θυμάτων που θα παραδοθούν “στις ορέξεις” της τρόικας. Μεθοδεύει τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πάνω από 40.000 υγειονομικοί αρνήθηκαν ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοινωσή της αναφέρει ότι «μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε “απασχολούμενους” με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

«Για δύσκολη μάχη προκειμένου να μείνει ανοιχτό και δημόσιο το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας» έκαναν λόγο σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», υποστηρίζοντας ότι «η διαθεσιμότητα οδηγεί στον προθάλαμο των απολύσεων και την τελική ιδιωτικοποίηση του ιδρύματος».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διαδικασία της αξιολόγησης «επιβάλλει βαθμολογία κάτω από 6 για 64 από τους 429 εργαζόμενους της νοσηλευτικής υπηρεσίας, τη στιγμή που παρατηρείται πεντάμηνη αναμονή στο ακτινοθερεπυτικό τμήμα και δίμηνη στο βιοπαθολογοανατομικό τμήμα.

Στο νοσοκομείο, όπως είπαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, υπηρετούν σήμερα λιγότεροι από 600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ενώ ο οργανισμός του ιδρύματος προέβλεπε το 2013, πλήν των γιατρών, 1.071 οργανικές θέσεις εργαζομένων.

απε-μπε

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!