λιπάσματα-καβάλας-45-συνδικαλιστικές-ο-98874
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 08.08.2016 | 19:58

Λιπάσματα Καβάλας: 45 συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν τους εργαζομένους

Συνεχής είναι η έκφραση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας, με την έκδοση ανακοινώσεων και ψηφισμάτων, άλλοτε με ομαδική υπογραφή πολλών συνδικάτων και άλλοτε με ανακοινώσεις διοικήσεων.

Με κοινό ψήφισμα αλληλεγγύης 45 συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Τα Λιπάσματα Καβάλας και ο επιχειρηματίας της, είναι ένα ακόμα παράδειγμα επιχείρησης που αφού για χρόνια ξεζούμισε τους εργαζόμενους της για να μεγαλώνει η κερδοφορία της, τώρα επιδιώκει να πετάξει στο δρόμο όσους εργαζόμενους δε δεχτούν να μετατραπούν σε πραγματικούς σύγχρονους σκλάβους».

Eνώ σε άλλο σημείο τονίζουν πως: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από την οργάνωση και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουμε την πάλη όχι μόνο ενάντια στην αντεργατική πολιτική αλλά να βάλουμε πορεία για νέες κατακτήσεις, για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα και ΣΣΕ που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και μεροκάματα. Για να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις, να αποσυρθούν όλες οι μηνήσεις και οι ποινικές διώξεις».