Κοινωφελής Εργασία: Παράταση του προγράμματος ζητούν χιλιάδες εργαζόμενοι – Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι Εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ΔΠ02/2022, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την συνέχιση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών /συναφείς φορείς, Υπηρεσίες  Υπουργείων και άλλων φορέων των εργαζομένων σε αυτό (περίπου 20.000 άτομα  πανελλαδικά), καθώς όπως αναφέρουν, οι συμβάσεις τους αναμένεται να λήξουν μαζικά, μεταξύ 15ης Μαΐου και 15ης Ιουνίου 2023, δηλαδή εν μέσω των επικείμενων εκλογών, ζητώντας παράλληλα την Παράταση του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και την λήξη των Αυτοδιοικητικών Εκλογών τον Οκτώβριο του 2023.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση των εργαζομένων:

ΘΕΜΑ: «Παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, ΚΚΠΠ, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων (ΔΠ/2022) τουλάχιστον μέχρι και την λήξη των Αυτοδιοικητικών Εκλογών τον Οκτώβριο του 2023».

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Με το παρόν έγγραφο επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας  αναφορικά με την συνέχιση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους,  Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών /συναφείς φορείς, Υπηρεσίες  Υπουργείων και άλλων φορέων των εργαζομένων σε αυτό (περίπου 20.000 άτομα  πανελλαδικά), δεδομένου ότι οι συμβάσεις μας αναμένεται να λήξουν μαζικά, μεταξύ  15ης Μαΐου και 15ης Ιουνίου 2023 δηλαδή εν μέσω των επικείμενων εκλογών.

Ως εργαζόμενοι δεν είμαστε αναλώσιμοι ζητούμε εργασία, ανεξάρτητα από τον χρόνο  που υπηρετούμε, καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους φορείς που  εργαζόμαστε.

Δεδομένης της χρονικής συγκυρίας των διπλών εκλογικών αναμετρήσεων είναι δύσκολη  η εύρεση εργασίας, γεγονός που Θα μας καταδικάσει σε καθεστώς παρατεταμένης  ανεργίας.

Αν λάβουμε υπόψη την αύξηση του πληθωρισμού και την ακρίβεια, η οποία έχει  συρρικνώσει ραγδαία το εισόδημά μας,παρά και την τελευταία αύξηση του κατώτατου  μισθού(με αυτόν αμείβονται οι εργαζόμενοι σε αυτό το πρόγραμμα) διεκδικούμε την  παραμονή όλων των συμβασιούχων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ΔΠ02/2022  στη δουλειά μας, τουλάχιστον μέχρι και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερης σημασίας τόσο σε επίπεδο απασχόλησης,  όσο και τοπικής ανάπτυξης και η ορθή και αποτελεσματική υλοποίηση του αποφέρει  σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες, σε εμάς και τις οικογένειές μας.

Με δεδομένο ότι, οι Δήμοι και αρκετοί φορείς του Δημοσίου, καλύπτουν σήμερα,  μεγάλο μέρος των αναγκών τους με εποχικό προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθούν  στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητες και ευθύνες που τους έχουν  δοθεί από το Κεντρικό Κράτος, ότι οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι  μεγάλες, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εργαζομένων που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα  τελευταία χρόνια, χωρίς να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν με νέες  προσλήψεις, είναι αναγκαία η παραμονή μας στους Φορείς που εργαζόμαστε, όπως  άλλωστε και οι Δήμοι ζητούν με ψήφισμά τους προς την ΚΕΔΕ και το υπουργείο  εσωτερικών και το υπουργείο εργασίας.

Με τη λήξη του προγράμματος που «τρέχει» οι Δήμοι θα χάσουν τις πολύτιμες  υπηρεσίες εργαζομένων που καλύπτουν μέρος των υπηρεσιακών αναγκών τους, αλλά το  μεγάλο πρόβλημα θα είναι στους 20000 και πλέον εργαζόμενους που μαζικά θα  μείνουν άνεργοι με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ιδίους και τις οικογένειές  τους.

Μιας και βρισκόμαστε εν μέσο προεκλογικών αναμετρήσεων θα σας παρακαλούσαμε,  όπως εσείς ζητάτε την στήριξή και την εμπιστοσύνη, το ίδιο να πράξετε και εσείς  απέναντί μας, δίνοντας με την πολιτική σας απόφαση τη δυνατότητα, να συνεχίσουμε  να είμαστε εργαζόμενοι και όχι άνεργοι.

Για όλα τα παραπάνω: Ζητάμε από εσάς και τους συν αρμόδιους υπουργούς να γίνει  άμεσα και έγκαιρα δεκτό το αίτημά μας.

Εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ΔΠ02/2022

Αθήνα 03/05/2023

Comments are closed.


Recent Posts

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια…

1 ώρα ago

ΠτΔ: Συναντήθηκε με την νέα Πρόεδρο και τη νέα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και…

3 ώρες ago

Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr σε δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών

Ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, το aftodioikisi.gr, διενεργεί δημοσκόπηση στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών. Στο πλαίσιο…

5 ώρες ago

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 134.420 – 55,98% ο Κασσελάκης, 44,2% η Αχτσιόγλου

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ – πλην δύο τμημάτων – ανακοινώθηκε, με τον Στέφανο Κασσελάκη να λαμβάνει 55,98%…

5 ώρες ago

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Δύο συλλήψεις πριν το ντέρμπι, για ναρκωτικά και φωτοβολίδες

Δύο συλλήψεις έγιναν πριν τον αγώνα Παναθηναϊκός – Αεκ, σήμερα Δευτέρα 25/09. Συγκεκριμένα, δύο νεαροί συνελλήφθησαν ο ένας για φωτοβολίδες…

5 ώρες ago

Η Μόσχα κατηγορεί το Γερεβάν ότι κάνει «τεράστιο λάθος» που απομακρύνεται από τη Ρωσία

Τις αρμενικές αρχές κατηγόρησε η Ρωσία ότι επιδιώκουν να «καταστρέψουν» τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, κάνοντας λόγο για «μεγάλο…

5 ώρες ago