Κινητοποίηση εμποροϋπαλλήλων στο υπ. Εργασίας για την καταχρηστική απόλυση υπαλλήλου
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back
Yπ. Εργασίας: Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας

Κινητοποίηση εμποροϋπαλλήλων στο υπ. Εργασίας για την καταχρηστική απόλυση υπαλλήλου

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εμποροϋπάλληλοι Αθήνας την Τετάρτη 6 Οκτώβρη, 10:30πμ, ενάντια στην απόλυση του Γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου, του παραρτήματος Λάρισας,  του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στην Praktiker.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:

Τα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του  σωματείου εργαζομένων στην Praktiker δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας απαιτώντας να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση του Γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου, του παραρτήματος Λάρισας,  του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στην Praktiker.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να καταδικάσουν την  εκδικητική και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου – συνδικαλιστή που “τιμωρήθηκε” με απόλυση γιατί αρνήθηκε βλαπτική μεταβολή της σύμβασης του. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο τις απολύσεις συναδέλφων – συνδικαλιστών, πρωτοπόρων εργαζομένων όπως του συνάδελφου από τα  Jumbo που απολύθηκε γιατί αντιστάθηκε στην εργασιακή γαλέρα της Jumbo, συναδέλφων που δεν δέχονται το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο τα εξαντλητικά, διευρυμένα και σπαστά ωράρια, την δουλειά τις Κυριακές  που έχουν σμπαραλιάσει τη ζωή μας. Τους μισθούς πείνας που δεν μας επιτρέπουν να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες.

Είναι η ώρα να κόψουμε τη φόρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Με τα  σωματεία οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε τον αγώνα μας απαιτώντας :

  • Να πάρει πίσω η Praktiker την απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή.
  • Σταθερό ωράριο εργασίας, κατάργηση των σπαστών και κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα– σταθερή δουλειά για όλους.

Τα Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!