Καταγγελία-σοκ για την απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
18
Μάρτιος
Back

Καταγγελία-σοκ για την απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει

Μεθόδευση του υπουργείου Παιδείας στην υπόθεση της καθηγήτριας Ευφροσύνης Μπουλούτα που απολύθηκε τον Ιούλιο του 2012 από το Κολλέγιο Αθηνών επειδή έπιασε τον γιο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και ανιψιό του προέδρου του Κολλεγίου, να αντιγράφει σε διαγώνισμα του μαθήματος Χημείας, καταγγέλλει με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός.

Όπως τονίζει «για πρώτη φορά στην ιστορία του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) αποκλείονται εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατά την εκδίκαση υπόθεσης. Πρόκειται για πρωτοφανή μεθόδευση προκειμένου να κριθεί νόμιμη η απόλυση της κ. Μπουλούτα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουτός, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι επικεφαλής του Κολλεγίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς.

Αποκλείσθηκαν γιατί τάχθηκαν υπέρ της καθηγήτριας!

Να σημειωθεί ότι στο ΚΥΣΔΕ, που για την περίπτωση της καθηγήτριας μετά τη χθεσινή απόφαση αποκλεισμού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα ώστε να λάβει απόφαση  αν ήταν νόμιμη ή όχι η καταγγελία της σύμβασης της εκπαιδευτικού,  συμμετέχουν τρεις εκπαιδευτικοί της Δημόσιας εκπαίδευσης επιλογής, σύμφωνα με τον κ. Κουρουτό, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και δύο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (σ.σ. ο ίδιος ο κ. Κουρουτός και άλλο μέλος της ΟΙΕΛΕ). Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ το σκεπτικό της απόφασης του ΚΥΣΔΕ ήταν ότι αποκλείονται οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ καθώς έχουν ταχθεί υπέρ της καθηγήτριας!

«Με το ίδιο σκεπτικό, προσθέτει ο κ. Κουρουτός, στην περίπτωση που εκδικάζεται από το ΚΥΣΔΕ υπόθεση που αφορά ιδιωτικό εκπαιδευτήριο δεν θα πρέπει να συμμετέχουν οι δύο εκπρόσωποι των ιδιοκτητών».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ενδεικτικό της σημασίας που δίνει το Κολλέγιο στην  υπόθεση είναι ότι προσήλθε στο ΚΥΣΔΕ με 4 (!) νομικούς, «γεγονός πρωτοφανές σε συνεδρίαση εκπαιδευτικού υπηρεσιακού συμβουλίου και αποδεικνύει τα όσα ισχυρίζεται η Ομοσπονδία, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη υπόθεση για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα δεν είναι απλώς ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μια εργαζόμενη που τέθηκε σε διένεξη με τον εργοδότη της, αλλά μια αφορμή για το ευρύτερο ξήλωμα, όχι μόνο της νομοθεσίας που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και εκπορεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και των αντιπροσωπευτικών θεσμών της ελληνικής εκπαίδευσης.»

Συγκεκριμένα, επικεφαλής του επιτελείου του Κολλεγίου ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Λεβέντης και ο κ. Χοϊδάς, νομικός εκπρόσωπος του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ στη συνεδρίαση προσήλθε η νομική εκπρόσωπος της εκπαιδευτικού, κ. Κ. Λαϊνά, η οποία κατέθεσε υπόμνημα-καταπέλτη και ανέπτυξε τις θέσεις της εργατικής πλευράς.

«Ο κύριος με το μαύρο πουκάμισο»

«Οι διαθέσεις του πολυμελούς νομικού επιτελείου του Κολεγίου φάνηκαν από την αρχή. Ο κ. Χοϊδάς εξαπέλυσε σκληρή και συκοφαντική επίθεση κατά της ΟΙΕΛΕ με πρωτοφανείς, βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αποκάλεσε τον υποφαινόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας απαξιωτικά ‘ο κύριος με το μαύρο πουκάμισο’», προσθέτει ο  κ. Κουρουτός.

Εν συνεχεία, κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο ζητούν:

-Να εξαιρεθούν από το Συμβούλιο τα αιρετά μέλη της ΟΙΕΛΕ

-Να μην εκπροσωπείται γενικά η ΟΙΕΛΕ στα υπηρεσιακά συμβούλια!

-Να μην λάβει το Συμβούλιο αποφάσεις, διότι ισχύει η ΠΥΣ 6/2012, επομένως (κατά την εκτίμησή τους) οι απολύσεις είναι ελεύθερες!

«Καθίσταται σαφές εκ των περιεχομένων του υπομνήματος ότι η χθεσινή διαδικασία είχε για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης κομβικό χαρακτήρα. Δεν ζητούν απλώς να απολυθεί μια εκπαιδευτικός, αλλά ζητούν να καταλυθεί το Σύνταγμα, να καταπατηθούν δικαστικές αποφάσεις (εμμένουν στην ισχύ της ΠΥΣ 6/2012 την ώρα που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που έχει αναστείλει σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.), να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να καταργηθεί η εκπροσώπηση των εργαζόμενων στα συλλογικά όργανα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!