Categories: Εργασιακά

Καταγγελία: Υπάλληλος του ΣΕΒ διορίζεται στη ΓΣΕΕ με μισθό 5.800 ευρώ τον μήνα!

Μια σοβαρή καταγγελία έρχεται στο «φως» μέσα από τη ΓΣΕΕ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μετά από πολλούς μήνες απουσίας, συγκάλεσε τα όργανα της ΓΣΕΕ σε τακτική συνεδρίαση.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΝΟΤΗΤΑ «θα περίμενε κανείς, μετά την απουσία μηνών, ότι ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα ζητούσε να ληφθούν αποφάσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους (ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, ανατιμήσεις, ακρίβεια, μέτρα στήριξης εργαζομένων κλπ)».
«Προς έκπληξη όλων τα μόνα θέματα που απασχόλησαν την Ολομέλεια ήταν η τακτοποίηση ημετέρων σε αμειβόμενες θέσεις στα διάφορα όργανα της ΓΣΕΕ», αναφέρει η ΕΝΟΤΗΤΑ.
Ένα από αυτό και ίσως το πλέον προκλητικό, είναι όπως σημειώνει η ΕΝΟΤΗΤΑ ότι «στην ίδια συνεδρίαση ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος με δική του απόφαση προσέλαβε στη ΓΣΕΕ υπάλληλο του ΣΕΒ με μηνιαίες αποδοχές 5.800€!!».

Προφανώς όπως χαρακτηριστικά τονίζει η ΕΝΟΤΗΤΑ «ο πήχης διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό θα ανέλθει από 750€ σε 5.800€!!».

Αυθαιρεσίες και στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που κινήθηκε στην ίδια λογική, που όπως σημειώνει η ΕΝΟΤΗΤΑ, «είναι το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και ΚΕΚ-ΙΝΕ/ΓΣΕΕ το οποίο διοικείται από 11μελές Διοικητικό συμβούλιο και η θητεία του λήγει στις 27/12/2021.
Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι από τους κορυφαίους θεσμούς της ΓΣΕΕ, με αξιοπιστία και σπουδαία συνεισφορά στην επιστημονική προσέγγιση της προοπτικής της εργασίας.
Επειδή ακριβώς αυτός ο θεσμός διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, το πρώτο ζητούμενο είναι η διαφάνεια και ο έλεγχος, όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, στα οικονομικά του.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ όρισε ετσιθελικά δική του Διοίκηση αγνοώντας τις παραινέσεις του Γεν. Γραμματέα της Συνομοσπονδίας και όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων για συμμετοχή όλων των δυνάμεων.
Μάλιστα έφτασε στο σημείο, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση του για τον αποκλεισμό της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” να ομολογήσει ότι γίνεται επειδή του ασκεί κριτική»!!

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

Τώρα πια είναι αποκλειστικά δική του η ευθύνη για το καθοριστικό πλήγμα που θα επιφέρουμε στην αξιοπιστία του θεσμού αφού θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να ακυρώσουμε την πρόθεση διοικητικής λεηλασίας του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και του απόλυτου ελέγχου διαχειριστικών πράξεων.
Στη συνέχεια μας ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή, έναν σημαντικό θεσμό στον οποίο συμμετέχει η ΓΣΕΕ επί σειρά ετών, γιατί δεν εξελέγη στη θέση του Προέδρου της ΟΚΕ το άτομο που πρότεινε (υπάλληλο της ΓΣΕΕ) και εξελέγη απόλυτα δημοκρατικά από το σώμα ως Πρόεδρος ο κ. Γιάννης Πάϊδας (πτυχιούχος ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό τίτλο Οργάνωσης-Διοίκησης του Middlesex University της Αγγλίας)!! Αν όμως αποχωρεί από την ΟΚΕ, γιατί δεν αποχωρεί και από την ΟΚΕ/Βρυξελλών που διόρισε δύο δικά του στελέχη με απροσδιόριστες αμοιβές;
Όλα αυτά βέβαια που συμβαίνουν στη ΓΣΕΕ δεν απασχολούν τους εργαζόμενους .
Αυτοί έχουν καταλάβει τι γίνεται!
Η ευθύνη όμως ανήκει σε αυτές τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουν αντιληφθεί τον κατήφορο και δεν προωθούν το άνοιγμα διαλόγου για τη συγκρότηση μιας νέας σύγχρονης, υπεύθυνης συνδικαλιστικής εκπροσώπησης», καταλήγει η ΕΝΟΤΗΤΑ.

bankingnews.gr

Comments are closed.


Recent Posts

Καναδάς: Αίρονται όλοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κατά της Covid από 1 Οκτωβρίου

Ο Καναδάς θα καταργήσει όλους τους περιορισμούς που είχαν τεθεί σε ισχύ για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 για…

4 ώρες ago

Λιβύη: Νέες συγκρούσεις στα δυτικά της χώρας

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε ένοπλες μάχες στην πόλη Ζαούια στη δυτική Λιβύη, εν μέσω νέων αναταραχών στο…

5 ώρες ago

Το Ευρωκοινοβούλιο τιμά τον Μανώλη Γλέζο: Παρόντες Τσίπρας, Ανδρουλάκης

Με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς (Left), την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου στις 15:00 (τοπική) στις Βρυξέλλες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα…

5 ώρες ago

Κούβα: Νομιμοποιήθηκε ο γάμος και η υιοθεσία από ομοφυλόφιλους

Η κουβανική εκλογική Αρχή ανακοίνωσε σήμερα (26/9) ότι το νέο οικογενειακό δίκαιο, που περιλαμβάνει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και την…

5 ώρες ago

Bloomberg: Η ΕΕ θα καθυστερήσει την απόφαση για το πλαφόν

Tα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγωνίζονται να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο και πιθανότατα…

5 ώρες ago

Κρήτη: Πήγε στο σχολείο μαθήτριας και τη χτύπησε

Σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε σχολείο στην Κρήτη. Μητέρα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι το παιδί της δέχτηκε επίθεση από μία μαθήτρια…

5 ώρες ago