Καταγγελία για απόλυση εργαζομένης με αναπηρία - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
29
Ιούνιος
Back

Καταγγελία για απόλυση εργαζομένης με αναπηρία

Σε καταγγελία προχώρησε η Συντονιστική επιτροπή αγώνα αναπήρων κατά εταιρείας που απέλυσε εργαζόμενη με βαριά κώφωση λόγω των συνθηκών εργασίας.

Η COSMOTE- EVALUE οδηγεί σε αναγκαστική παραίτηση ενοικιαζόμενη εργαζόμενη με αναπηρία. Έπαθε βαριά κώφωση ( ποσοστό 80% )ως εργαζόμενη λόγω των συνθηκών δουλειάς με ένα τηλέφωνο στο αυτί επί 8 ώρες την ημέρα και για χρόνια. Πώς να μην αποκτήσεις βαρηκοΐα;
Όμως η εργαζόμενη που μπορεί να συνεισφέρει και από άλλες θέσεις εργασίας, ξαποστέλνεται, άραγε γιατί, στην εργολαβική εταιρεία MELON – σημειωτέον μένει Μελίσσια και η εταιρεία είναι στον Πειραιά, χωρίς βέβαια να της προσδιοριστούν συγκεκριμένα καθήκοντα που να μπορεί να ανταπεξέλθει με βάσει την αναπηρία της. Εδώ ας σημειωθεί ότι το επάγγελμα του τηλεφωνητή είναι από τα λίγα που είχαν προσδιοριστεί με Διεθνή Σύμβαση από το 1974 ως βαριά και ανθυγιεινά ,με ανώτερο ανεκτό όριο εργασίας τις 4 ώρες την ήμερα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1) Καμία βλαπτική μεταβολή της συναδέλφισσας Η Cosmote EVALUE, που σε αυτήν, για την κερδοφορία της, έμεινε ανάπηρη η συναδέλφισσα, να την απορροφήσει τώρα σε μόνιμη θέση εργασίας που να μπορεί να ανταπεξέλθει αποδεδειγμένα με βάση την αναπηρία της
2) να της εξασφαλίσει μειωμένο ωράριο.Τέλος να αναλάβει η εταιρεία 100% όλο το κόστος για την παρακολούθηση των τυχόν θεραπειών που θα χρειαστεί καθώς και των τεχνολογικών βοηθημάτων πχ ακουστικά βαρηκοΐας.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ

Αν σε μια βδομάδα δεν δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της συναδέλφισσας με βάσει τα παραπάνω αιτήματα ,θα απαντήσουμε όπως ξέρει το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να υπερασπίζεται τους ανάπηρους, τους εργαζόμενους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!