καταγγελία-εργαζομένων-δυπα-και-4η-εργ-1126631
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 29.03.2023 | 23:13

Καταγγελία εργαζομένων ΔΥΠΑ: Και 4η εργατική κατοικία του ΟΕΚ πλειστηριάζεται

«Οι πλειστηριασμοί εργατικών κατοικιών του ΟΕΚ δεν έχουν τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) καλώντας τη διοίκηση και όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην προστασία της ακίνητης περιουσίας της Δ.ΥΠ.Α. και των δικαιούχων του ΟΕΚ !!

Αναλυτικά:

Μόλις σήμερα λάβαμε γνώση ότι άλλη μια εργατική κατοικία έχει προγραμματιστεί να πλειστηριαστεί στις 3 Μαϊου 2023. Πρόκειται για μια κατοικία εμβαδού 85 τ.μ στον οικισμό του ΟΕΚ ΑΙΓΙΟ ΙΙΙ, Άγιος Αθανάσιος. Και πάλι επισπεύδων είναι το fund DoValue για λογαριασμό της Τράπεζας Eurobank για οφειλή μόλις 16.434,00 ευρώ.

Είναι η τέταρτη εργατική κατοικία του ΟΕΚ που έχουμε αντιληφθεί ότι πλειστηριάζεται εδώ και δύο μήνες. Παρότι η παρανομία έχει τύχει μεγάλης δημοσιότητας δυστυχώς η Δ.ΥΠ.Α. ως καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ, δεν έχει προχωρήσει στην παραμικρή ενέργεια.

Αναρωτιόμαστε εάν έχουν καταλαβει την σοβαρότητα του θέματος και ότι οφείλουν να προστατέψουν την ακίνητη περιουσία της Υπηρεσίας δεδομένου ότι όλες οι εργατικές κατοικίες μέχρι την εξόφλησή τους και την εξάλειψη της υποθήκης ανήκουν ως ακίνητη περιουσία στον τ.ΟΕΚ , νυν Δ.ΥΠ.Α.

Με συνεχείς δημόσιες ανακοινώσεις μας καλούμε την Διοίκηση να τοποθετηθεί, να δημοσιοποιήσει τις ειδικές διατάξεις του ακατάσχετου των εργατικών κατοικιών και να προχωρήσουν στην κατάθεση αιτήσεων ανακοπής αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»!!

Είναι αυταπόδεικτο ότι οι οικιστές του ΟΕΚ είναι δικαιούχοι Κρατικής Προστασίας για την Στέγαση τους, ιδιαίτερα ευάλωτα νοικοκυριά και γι’αυτό νομοθετήθηκαν ειδικές προστατευτικές διατάξεις οι οποίες ισχύουν μέχρι σήμερα, συγκεκριμένα : τα Ν.Δ 2963/1954, άρθρο 20, Α.Ν 163/67 άρθρο 12, και Ν.Δ 910/1971 άρθρο 1, παρ.3 σύμφωνα με το οποίο «δεν επιτρέπεται κατάσχεσις επί των από του ΟΕΚ κατασκευαζόμενων και παραχωρούμενων εργατικών κατοικιών, μέχρι την αποπληρωμή του τιμήματος του ΟΕΚ».

Καλούμε την Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α. και όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην προστασία της ακίνητης περιουσίας της Δ.ΥΠ.Α. και των δικαιούχων του ΟΕΚ !!»