Κακοκαιρία-ΣΥΠΑ: Κρύβουν τη γύμνια των υποδομών με ...επικοινωνία - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
8
Δεκέμβριος
Back
Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Κακοκαιρία-ΣΥΠΑ: Κρύβουν τη γύμνια των υποδομών με …επικοινωνία

“Με Δελτία Τύπου της Περιφερειακής Αρχής, που «τρελαίνουν» τον κόσμο γίνεται προσπάθεια να κρυφτούν η έλλειψη ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων και η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων, να κρυφτούν οι ευθύνες της.”, επισημαίνει ο ΣΥΠΑ με ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: “Την ίδια ώρα που χθες τα κυβερνητικά επιτελεία έλεγαν στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις, η Περιφερειακή Αρχή με δελτίο τύπου της, ενημέρωνε πως «όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε όλη την Αττική θα είναι ανοικτές για την εξυπηρέτηση των πολιτών»!!!, προσπαθώντας να φανεί ότι το «άφαντο» κράτος είναι εδώ…

Σαν Σύλλογος έγκαιρα ενημερώσαμε και ζητήσαμε την ολοκληρωμένη τοποθέτηση στην κυβερνητική απόφαση που ανακοινώθηκε  ότι θα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα για τις υπηρεσίες που δεν έχουν καμία σχέση με τη διαχείριση του φαινομένου καθώς και την απαίτηση να ρυθμιστεί το ζήτημα χορήγησης «ειδικής» άδειας στους γονείς υπαλλήλους, δεδομένου πως τα σχολειά θα είναι κλειστά.

Με πλήρη αδιαφορία για τους γονείς υπαλλήλους και προσπαθώντας στα «μουλωχτά» να μπαλώσουν καταστάσεις απάντησαν «Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα λειτουργήσουν κανονικά». 

Άλλη μια φορά το ενδιαφέρον τους για τη ζωή και τις δυσκολίες των εργαζομένων πνίγηκε στα λασπόνερα….

Γιατί όσο «αποτελεσματικό» είναι το κράτος για τη διευκόλυνση επενδυτικών σχεδίων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τόσο επιλεκτικά ανίκανο είναι να προστατέψει τον λαό ακόμη κι από τα καιρικά φαινόμενα.

Γιατί όσα «αντανακλαστικά» επιδεικνύει ο κρατικός μηχανισμός για να βγάζει αγωνιστικές κινητοποιήσεις παράνομες, για να καταστέλλει απεργίες, τόσο δυσκίνητος είναι όταν πρέπει να γίνουν έργα θωράκισης από πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές.

Γιατί τα έργα υποδομών, επειδή δεν είναι άμεσα ανταποδοτικά για το κεφάλαιο, δεν βρίσκουν «χώρο» μέσα στα προγράμματα των δισεκατομμυρίων ευρώ από τα επενδυτικά πακέτα, είτε πρόκειται για το ΕΣΠΑ είτε για το Ταμείο Ανάκαμψης.”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!