Ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων δουλεύει όλη μέρα για να πληρώνει το κράτος! - Δείτε γιατί - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων δουλεύει όλη μέρα για να πληρώνει το κράτος! – Δείτε γιατί

Με το χέρι στην τσέπη βρίσκονται χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιτίας της βαριάς φορολογίας που τους έχει φέρει σε απόγνωση και τους οδηγεί σε αφανισμό.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει το kontranews, μιας ιδιοκτήτριας πρατηρίου υγρών καυσίμων από τον Αμπελώνα Λάρισας, που, όπως καταγγέλλει, καλείται να πληρώσει φόρο ύψους 6.500 ευρώ την ώρα που τα καθαρά εισοδήματά της δεν ξεπερνούν τις 14.000 ευρώ.

Για την ακρίβεια έχει φορολογηθεί με 26% από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων της, όπως ισχύει από φέτος, με 3.640 ευρώ. Σε αυτό το ποσό προστίθεται 55% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά και ο φόρος αυτόματα εκτινάσσεται στις 5642 ευρώ. Αν στα παραπάνω συνυπολογιστούν 650 φόρος επιτηδεύματος και 140 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης, προκύπτει το τελικό ποσό των 6500 ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τα χρήματα που κερδίζει σε ένα χρόνο, τα μισά πρέπει να τα δώσει στο κράτος. Με τα υπόλοιπα 7.000 ευρώ καλείται να πληρώσει τις ειφορές του ΟΑΕΕ, το ρεύμα, τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα, το χαράτσι κ.λπ. και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει φαγητό για να ζήσει την οικογένειά της.

Όπως εξηγεί η παθούσα, κ. Παναγιώτα Κάγια, εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 6 το πρωί μέχρι της 11 το βράδυ για να πληρώνει το κράτος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!