η-επιθεώρηση-εργασίας-για-τα-εργατικά-1047053
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 05.10.2022 | 18:59

Η Επιθεώρηση Εργασίας για τα εργατικά δυστυχήματα σε Αχαρνές και Ηλεία

Στα δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε Αχαρνές και Ηλεία, αναφέρεται η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα επισημαίνει πως: «Σχετικά με τα εργατικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Πελόπιο Ηλείας και τις Αχαρνές Αττικής επισημαίνονται τα εξής:

-Αναφορικά με το δυστύχημα που συνέβη το Σάββατο 1/10/2022 στο Πελόπιο Hλείας, σε υφιστάμενη διώροφη οικοδομή, Επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας μετέβησαν αμέσως μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος στο σημείο. Πιο αναλυτικά, η Επιθεώρηση (Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία) Ηλείας ενημερώθηκε ότι άνδρας ηλικίας 68 ετών, με την ειδικότητα του εργάτη, καταπλακώθηκε από πέτρες που κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών. Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος.

-Αρμόδιοι Επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας μετέβησαν άμεσα σε επιχείρηση ταχυμεταφοράς εμπορευμάτων και εγγράφων στην περιοχή Αχαρνών Αττικής, όπου συνέβη δυστύχημα σήμερα Τέταρτη 5/10/2022. Η Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α’ Τομέα Ανατολικής Αττικής ενημερώθηκε ότι, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και εντός συστήματος αυτοματοποιημένης αποθήκευσης προϊόντων, εγκλωβίστηκε άνδρας ηλικίας 38 ετών με ειδικότητα ηλεκτρολόγου. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται.

Όσον αφορά στο δυστύχημα, που συνέβη σήμερα, σε μεταλλεία βωξίτη στη Βάργιανη Φωκίδας, αρμόδια είναι η Επιθεώρηση Μεταλλείων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η διοίκηση και τα στελέχη της Αρχής εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους των θανόντων».