ΓΣΕΕ-Παναγόπουλος: Επαναφορά των ΣΣΕ σε καθεστώς ρύθμισης και όχι ζούγκλας - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
13
Μάι
Back

ΓΣΕΕ-Παναγόπουλος: Επαναφορά των ΣΣΕ σε καθεστώς ρύθμισης και όχι ζούγκλας

«Να επαναφέρουμε το καθεστώς των Συλλογικών Συμβάσεων σε ρύθμιση και όχι σ’ αυτή τη ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας» ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μετά τη σημερινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής ΣΣΕ.

Σε δήλωσή του, επανέλαβε πως η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση «έγινε πάρα πολύ αργά και ήταν πάρα πολύ μικρή. Αναντίστοιχη με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, που βιώνουν πολύ δύσκολες συνθήκες, ιδίως αυτοί που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό λόγω της μεγάλης κρίσης που έχει εκτινάξει και τον πληθωρισμό στα ύψη.

Επιχειρούμε, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, από την οποία όμως έχει αφαιρεθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσδιορίζει τον κατώτερο μισθό, να βρούμε κάποιες λύσεις που θα δώσουν ανάσες, ανακούφιση, στους χαμηλότερα αμειβόμενους μισθωτούς.

Καλούμε και την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές οργανώσεις να στέρξουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!