εσηεα-και-εσπητ-καταγγέλλουν-τη-διοίκ-601374
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 28.06.2022 | 16:20

ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΡΤ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΡΤ, «που έσυρε τις δημοσιογραφικές μας Ενώσεις στα δικαστήρια», για να κρίνουν ως παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας, που προκήρυξαν χθες σε όλα τα δημόσια μέσα (12:00-16:00), ζητώντας την άμεση ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των δημοσιογράφων που εργάζονται στα δημόσια μέσα.

Όπως σημειώνουν, στη συνέχεια, και αφού το δικαστήριο δεν είχε εκδώσει ακόμη την απόφασή του και η στάση των δημοσιογράφων βρισκόταν σε εξέλιξη, η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω της ΕΡΤ-3, μεταδίδοντας το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-3 από την ΕΡΤ-1.

«Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτες οι μέθοδοι που μετέρχεται η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να απαξιώσει τις δυναμικές διεκδικήσεις των δημοσιογράφων, που αγωνίζονται για τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματά τους» υπογραμμίζουν ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ.

Για αυτές τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ έχει ήδη ενημερωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και έχει προσκληθεί στην Αθήνα η πρόεδρος, Dominique Pradalié.

Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των συναδέλφων και δε θα ανεχτούν οποιαδήποτε προσβολή του δικαιώματος των εργαζόμενων στην απεργία.