Εργαζόμενοι Πειραιά κατά Μιχαλολιάκου και... δερβέναγα στην Καθαριότητα - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Εργαζόμενοι Πειραιά κατά Μιχαλολιάκου και… δερβέναγα στην Καθαριότητα

Δριμύ «κατηγορώ» κατά του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου εξαπολύει η «Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση» των εργαζομένων του δήμου, καταγγέλλοντας τη δημοτική Αρχή πως «έχει αναγάγει τον ιδιώτη εργολάβο στην υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου σε γενικό δερβέναγα, δίνοντας μάλιστα και  “ημισάρδελα” σε υπαρχηγούς του».

Όπως ισχυρίζονται, με ανακοίνωσή τους, ο «γενικός δερβέναγας» είναι ο νυν συνταξιούχος και πρώην πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο δήμο, τον οποίο ο Β. Μιχαλολιάκος «θέλει να ανταμείψει γενναιόδωρα, για τις υπηρεσίες που του προσέφερε, να προσπαθήσει δηλαδή να χειραγωγήσει και να διασπάσει το Σωματείο μας». «Δεν μπορεί, όμως», υπογραμμίζουν, «να του δίνει τέτοιες εξουσίες ώστε να προσβάλλει και να απαξιώνει τους εργαζόμενους στην υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου που μάλιστα στην ουσία  δουλεύουν και για το δικό του “μεροκάματο”».

Βολές κατά μέλους ΠΑΣΚΕ

Επίσης, η «Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση» καταγγέλλει και καταδικάζει «κάθε μορφή εργοδοτικού συνδικαλισμού που υπηρετεί το μέλος της ΠΑΣΚΕ και πρώην γενικός γραμματέας Γραμματέας του Σωματείου, ο οποίος -αφού πρώτα δεν του πέρασε η “πραξικοπηματική” ενέργεια να χρηστεί πρόεδρος του Σωματείου με μειοψηφική εκλογή, διορίστηκε  υπαρχηγός του εργολάβου, για να συνεχίσει -όπως φαίνεται- το έργο του αρχηγού του, αυτό της υπονόμευσης της ενότητας, της αγωνιστικότητας και της ύπαρξης του Σωματείου».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
«ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ»

Η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση καταγγέλλει την απαράδεκτη άσκηση εξουσίας από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος ακολουθώντας καταδικασμένες τακτικές του παρελθόντος έχει αναγάγει τον ιδιώτη εργολάβο στην υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου σε γενικό Δερβέναγα, δίνοντας μάλιστα και  «ημισάρδελα» σε υπαρχηγούς του.

Ο Δήμαρχος Πειραιά μπορεί να θέλει να ανταμείψει γενναιόδωρα τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου μας και νυν συνταξιούχο, δίνοντας του μια «ανύπαρκτη» εργολαβία στην καθαριότητα, για τις υπηρεσίες που του προσέφερε, να προσπαθήσει δηλαδή να χειραγωγήσει και να διασπάσει το Σωματείο μας, δεν μπορεί όμως να του δίνει τέτοιες εξουσίες ώστε να προσβάλλει και να απαξιώνει τους εργαζόμενους στην υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου που μάλιστα στην ουσία  δουλεύουν και για το δικό του «μεροκάματο».

Οι παρεμβάσεις, οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η τρομοκρατία του εργολάβου και των «ημισάρδελων» στους εργαζόμενους της καθαριότητας δεν πρόκειται να περάσουν και αν συνεχιστούν να γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμαρχος ότι θα βρει απέναντι του το σύνολο των εργαζομένων της καθαριότητας συσπειρωμένο και δυνατό όπως ήταν πάντα, μιας και η προσπάθεια και η εντεταλμένη υπηρεσία που είχε αναλάβει ο εργολάβος για υποδούλωση και διάλυση του ταξικού Σωματείου μας έπεσε στο κενό.

Επίσης η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε μορφή εργοδοτικού συνδικαλισμού που υπηρετεί  το μέλος της ΠΑΣΚΕ και πρώην Γεν. Γραμματέας του Σωματείου ο οποίος αφού πρώτα δεν του πέρασε η «πραξικοπηματική» ενέργεια να χρηστεί πρόεδρος του Σωματείου με μειοψηφική εκλογή, διορίστηκε  υπαρχηγός του εργολάβου, για να συνεχίσει όπως φαίνεται το έργο του αρχηγού του, αυτό της υπονόμευσης της ενότητας, της αγωνιστικότητας και της ύπαρξης του Σωματείου.

Η ιδιοτέλεια και οι «συμβιβασμοί» μερίδας συνδικαλιστών είναι αυτά που μας έχουν  φέρει στην εξαθλιωτική σημερινή κατάσταση. Η απώλεια των εργασιακών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, η υποβάθμιση του βιοτικού και κοινωνικού επιπέδου είναι απόρροια τέτοιων συμπεριφορών που πάνω απ’ όλα βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον και την προσωπική τους εξασφάλιση.

Η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση παρά τις όποιες διαφωνίες – αντιπαραθέσεις, βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με όλα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μοναδικός σκοπός μας είναι η προάσπιση και η διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων – συναδέλφων μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!