Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Αναβολή εκλογών για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
15
Οκτώβριος
Back
απεργία

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Αναβολή εκλογών για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ζητά με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ και σημειώνει: 

Έχει αποδειχτεί και στην πράξη, ότι, η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία του κορωνοϊού για να υλοποιήσει τα αντεργατικά σχέδια της. Θέλοντας να βάλει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική ψηφοφορία (η οποία αποτελεί μέρος του αντισυνδικαλιστικού Νόμου που ψήφισε) επιμένει σε συνθήκες Πανδημίας να προχωρήσει σε αρκετές Περιφέρειες (Κρήτη και Θεσσαλία) τη διαδικασία των Αρχαιρεσιών για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.     

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θεωρεί, ότι, πρόθεση της κυβέρνησης, δεν είναι να  προάγει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, αλλά  να βάλει από την πίσω πόρτα την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Δεδομένων δε των συνθηκών, που συνδέονται με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος έχει δοθεί παράταση της θητείας των αιρετών οργάνων, όπως στην περίπτωση των Διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ζητάμε :

  • Να αναβληθούν, όπου έχουν προκηρυχθεί, οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους.
  • Να παραταθεί η θητεία των αιρετών Μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Με βάση την Ομόφωνη Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη μας σε όλη τη χώρα να υπερασπιστούν τις συλλογικές διαδικασίες και να αναλάβουν οι ίδιοι την αναβολή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε περίπτωση μη επίσημης αναβολής τους.

Η προσπάθεια υπονόμευσης των κάθε είδους μαζικών και συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων θα βρει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!