Εργαζόμενοι Δ. Βύρωνα: Τα προβλήματα καθαριότητας και οι ελλέιψεις στα σχολεία παραμένουν

“Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ,τα προβλήματα καθαριότητας παραμένουν μαζί με τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία, αφού με τα μπαλώματα που κάνουν κυβέρνηση και δήμοι αυτά οξύνονται”, τονίζουν σε αναοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνολικά  5 μόνιμες σχολικές καθαρίστριες μαζί με 23 ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης και 2 ορισμένου χρόνου (διαφορετικών συμβάσεων μέσω ΟΑΕΔ) καλούνται να καλύψουν  τις ανάγκες καθαριότητας σε 31 σχολεία (Λύκεια–Γυμνάσια–Δημοτικά και Νηπιαγωγεία),τουαλέτες και κοινόχρηστους χώρους αμέτρητων τετραγωνικών στο ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ.

Ενόψει μάλιστα και της νέας σχολικής χρονιάς ,τα προβλήματα καθαριότητας παραμένουν μαζί με τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία, αφού με τα μπαλώματα που κάνουν κυβέρνηση και δήμοι αυτά οξύνονται.

Μάλιστα με όλη αυτή  την κατάσταση, υπάρχει ένα ερώτημα και έντονη ανησυχία, αν πραγματικά θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια, πόσο μάλλον μπροστά σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο νέας πανδημίας.

Συνεχίζεται έτσι η ίδια και απαράδεκτη λογική για το μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας, που αποφάσισε να κάνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση καμώνεται ότι αυξάνει το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία κατά 13 εργαζόμενους πανελλαδικά για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023,σε σχέση με την περσινή, προχωράει και στην εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, συνεχίζοντας την μείωση των ωρών εργασίας  από 6.30 σε 3,άρα και των αποδοχών για τις σχολικές καθαρίστριες.

Ευθύνες έχει και η Δημοτική Αρχή Βύρωνα  γιατί συμβιβάζεται με αυτή την πολιτική , γιατί δεν διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συναδέλφισσες της σχολικής καθαριότητας μαζί με το Σωματείο μας διεκδικούμε:

Μετατροπή όλων των συμβάσεων στη σχολική καθαριότητα σε αορίστου χρόνου.

Προσλήψεις επιπλέον καθαριστριών πλήρους απασχόλησης.

Μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Να παρέχονται από το Δήμο άμεσα όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας στη σχολική καθαριότητα.

Comments are closed.


Recent Posts

Προσλήψεις 18 ατόμων στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων

Την πρόσληψη 18 ατόμων μέσω τριών προκηρύξεων ανακοίνωσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων…

4 λεπτά ago

Προσλήψεις 16 ατόμων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Γνωστοποιείται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου συνολικά δεκαέξι (16) ατόμων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού, που εδρεύει στον Δήμο Αγίων…

6 λεπτά ago

ΟΣΕ: Η τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργεί αδιάλειπτα από τον Νοέμβριο του 2022

"Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, άρχισε σταδιακά να φθίνει και να υπολειτουργεί…

10 λεπτά ago

«Θα ερωτευτείτε τον Απρίλιο» – Ποια ζώδια να περιμένουν… ταίρι

Τον έρωτα θα γνωρίσουν έξι ζώδια τον Απρίλιο, ο οποίος έρχεται σε λίγες μέρες και θα είναι πλήρως ανατρεπτικώς στα…

16 λεπτά ago

“Άνοιξαν” θέσεις εργασίας στα καταστήματα Μουστάκας

Δείτε τις θέσεις εργασίας που είναι αυτήν τη στιγμή διαθέσιμες και κάντε αίτηση για τη θέση που σας ενδιαφέρει. Νέες…

19 λεπτά ago

Οικονόμου: ανακοίνωση εκλογών κοντά στο Πάσχα

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη…

22 λεπτά ago