εργαζόμενοι-δ-θεσ-νίκης-κινητοποίηση-1041432
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 30.06.2022 | 22:16

Εργαζόμενοι δ. Θεσ/νίκης: Κινητοποίηση-αποχή από εργασίες

Στη συνεδρίαση του ΣΕΔΘ στις 30 Ιούνη, η ΔΑΣ επανακατέθεσε την πρόταση για κινητοποίηση των εργαζομένων για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε η κινητοποίηση να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιούλη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία, δεν την ψήφισαν τα μέλη του δ.σ. Κυριακίδης και Κυπαρίσης.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης:

-Προσλήψεις προσωπικού και σωστή διαχείριση και κατανομή στις υπηρεσίες του υπάρχοντος προσωπικού.

-Χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας και αποζημίωση των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν στους εργαζόμενους.

-Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων νυχτερινών και εξαιρέσιμων.

-Τήρηση όλων των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, γιατί υγιεινή και ασφάλεια δεν είναι μόνο τα Μ.Α.Π. είναι και η επισκευή και συντήρηση των σαραβαλιασμένων και επικίνδυνων οχημάτων, η απαράδεκτη κατάσταση των εργοταξίων, τα χαλασμένα κλιματιστικά σε γραφεία και εργοτάξια μέσα στο καλοκαίρι, η δουλειά συνεχόμενα Σαββατοκύριακα χωρίς ημέρα ξεκούρασης, η εντατικοποίηση της εργασίας κ.α.

Η διοίκηση του δήμου ακολουθώντας την κυβερνητική πολιτική προσπαθεί να κλέψει δικαιώματα και χρήματα από τους εργαζόμενους. Βλέπει ως «κόστος» που πρέπει να μειώσει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Οικονομία όταν πρόκειται για τους εργαζόμενους, χαράτσωμα με φόρους και τέλη στον λαό της πόλης, εκατομμύρια ευρώ όμως στις ιδιωτικές εταιρίες. Δάνειο 18,5 εκατομμύρια ευρώ θέλει να πάρει η διοίκηση Ζέρβα για να αγοράσει τα «σπιτάκια» ανακύκλωσης και να  παραδώσει την ανακύκλωση σε ιδιωτική εταιρία, 19 εκατομμύρια ευρώ θέλει να δώσει για να παραδώσει σε ιδιωτική εταιρία τον ηλεκτροφωτισμό έως το 2035(!!), εκατομμύρια δίνει και αυτή η διοίκηση για τη συντήρηση των οχημάτων, τη  συντήρηση του πράσινου, τη συντήρηση παιδικών χαρών, πεζοδρομίων, δρόμων και άλλων υποδομών σε ιδιωτικές εταιρίες. Αν όλα τα παραπάνω γίνονταν από εργαζόμενους του δήμου  λιγότερο θα κόστιζαν.

Την Πέμπτη 14 Ιούλη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, το πράσινο, τις τεχνικές υπηρεσίες παρουσιαζόμαστε στα εργοτάξια και τους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε να μας δώσουν όλα τα Μ.Α.Π.           Αν δεν μας τα χορηγήσουν (που να τα βρουν!) δεν βγαίνουμε για δουλειά και παραμένουμε στα εργοτάξια. Στις 9:30πμ συγκεντρωνόμαστε στο δημαρχείο για τη συνέλευση-συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το σωματείο.  Επειδή κάποια «παπαγαλάκια» της διοίκησης διάφορες εξυπνάδες θα βγουν να πουν, να θυμίσουμε ότι ανάλογη κινητοποίηση είχαμε πραγματοποιήσει τον Δεκέμβρη του 2018, ήταν καθόλα νόμιμη και είχε επιτυχία στα αιτήματα που έθετε.

Όλοι στην κινητοποίηση. Με τη δράση μας να βάλουμε φραγμό στην αντεργατική πολιτική της διοίκησης του δήμου.

*Στην ίδια συνεδρίαση λύθηκαν διαδικαστικά ζητήματα που αφορούσαν τη μήνυση που θα καταθέσει το σωματείο ενάντια στον δήμαρχο, για τις ποινικές ευθύνες που έχει για τη μη απόδοση των Μ.Α.Π. στους εργαζόμενους. Η μήνυση θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Ελπίζουμε να μην το μετανιώσουν κάποια μέλη του δ.σ. του ΣΕΔΘ και ξαναδημιουργήσουν πρόβλημα στην κατάθεση της μήνυσης.»