εργαζόμενοι-δ-ρόδου-κρούσματα-κορωνο-967179
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 02.12.2021 | 11:42

Εργαζόμενοι Δ. Ρόδου: Κρούσματα κορωνοϊού σε εμβολιασμένους δημοτικούς υπαλλήλους

Οι Εργαζόμενοι του Δ. Ρόδου ζητούν να κλείσει άμεσα η  Δνση Πολεοδομικών Εφαρμογών στην οποία ανιχνεύτηκαν κρούσματα κορωνοϊού και να εφαρμοστούν άμεσα τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η ανακοίνωση

«Η δημοτική αρχή Ρόδου φέρει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας μας. Αντί καθημερινά να παίρνει προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού, παίρνει μαθήματα από τη κυβέρνηση ΝΔ για το πως θα μετατραπούν οι χώροι εργασίας μας σε «εστίες»  μετάδοσης!

Όχι τυχαία, η δημοτική αρχή Ρόδου ακολουθεί «ευλαβικά» το δόγμα-αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» για να «καλύψει» τις παλινωδίες της κυβέρνησης ΝΔ στην αποτυχημένη διαχείριση της επιδημίας του κορονοϊού! Η πολιτική της στάση υπηρετεί τις απαράδεκτες και αντιεπιστημονικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών: «αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς» (Γεραπετρίτης), «μόνο οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς» (Σκέρτζος), «οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς», «Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους» (Μητσοτάκης), κ.α.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας μας, εμβολιασμένοι και μη, τους «χαλάει» το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης»! Επίσης, στα σκουπίδια έχει πεταχτεί και η ψευδεπίγραφη στάση της κυβέρνησης ΝΔ ότι «οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς». Οι δηλώσεις της Α. Λινού ότι «νοσούν οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν» και της υφυπουργού κα. Γκάγκα ότι «οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν και κολλάνε περισσότερο», αποδεικνύουν αφενός τον κυβερνητικό «εμπαιγμό» και ρατσισμό εις βάρος των μη εμβολιασμένων, αφετέρου το «κάλπικο αίσθημα» ασφάλειας και μη τήρησης μέτρων προστασίας που πρόσφεραν καιροσκοπικά στους εμβολιασμένους!

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου έχει καταγγείλει αρκετές φορές ότι μέχρι και σήμερα σε κάποιες δημοτικές υπηρεσίες δεν έχουν τοποθετηθεί τα προστατευτικά plexiglass, παρόλο που εδώ και μήνες είχαν γίνει οι απαραίτητες μετρήσεις για την παραγγελία και τοποθέτησή τους. Επίσης, εδώ και μήνες δεν έχουν χορηγηθεί αντισηπτικά στους κάποιους χώρους εργασίας αλλά και μάσκες προστασίας στους εργαζόμενους! Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής Ρόδου για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας είναι …επικίνδυνη!

Η 10ήμερη καραντίνα και το «λουκέτο» στα γραφεία της Δνσης Μεσαιωνικής Πόλης & Πολ. Μνημείων, εξαιτίας της εμφάνισης 3 κρουσμάτων σε εμβολιασμένους (εκ των οποίων ένας με σοβαρά συμπτώματα), ήταν και θα είναι απλώς η αρχή! Απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν να κλείνει έτσι μια υπηρεσία και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να τηρούν «σιγή ιχθύος»! Καμιά ανακοίνωση – καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής και του αρμόδιου Αντ/ρχου για τα ελλιπή μέτρα προστασίας εργαζομένων και πολιτών!

Δυστυχώς χτες το απόγευμα, ανακοινώθηκε κρούσμα στις Δνσεις Πολεοδομικών Εφαρμογών και Πολεοδομικού Σχεδιασμού (οι οποίες συστεγάζονται), όπου εμβολιασμένος συνάδελφος νόσησε! Επίσης, στον ίδιο χώρο εργάζεται και η γυναίκα του, η οποία βάση ορισμού ΕΟΔΥ θεωρείται ως στενή επαφή (έκθεση υψηλού κινδύνου). Σε τι ενέργειες θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Ρόδου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και ο Αντ/ρχος; Θα κλείσουν άμεσα οι άνωθεν Δνσεις, ώστε να γίνει πλήρης απολύμανση του χώρου, να εντοπιστούν οι υπόλοιπες στενές επαφές (έκθεση υψηλού κινδύνου), να πραγματοποιηθούν οι διαγνωστικοί έλεγχοι (ιδίως στους εμβολιασμένους), κ.α.;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου καλεί τη δημοτική αρχή Ρόδου και τον αρμόδιο Αντ/ρχο να κλείσει άμεσα και τη Δνση Πολεοδομικών Εφαρμογών, όπως αντίστοιχα θα γίνει στη Δνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Απαιτεί να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού. Η υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας για εργαζόμενους και πολίτες δεν είναι «παιχνίδι» για να εφαρμόζονται πολιτικές πρακτικές τύπου «δυο μέτρα και δυο σταθμά»!

Επίσης, καλούμε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους (εμβολιασμένους και μη) να απαιτήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους με ευθύνη της εργοδοσίας, άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και κατάργηση κάθε εκβιασμού-απειλής-ποινής εις βάρος εργαζομένων και πολιτών που έχουν δισταγμούς απέναντι σ’ οποιαδήποτε δόση εμβολιασμού!»