εργαζόμενοι-δ-φιλαδελφείας-χαλκηδόν-775351
ΔΗΜΟΙ | 08.09.2022 | 18:12

Εργαζόμενοι Δ.Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας: Δίκαιος αγώνας για ακύρωση του διαγωνισμού LED

Για «δίκαιο αγώνα» για ακύρωση του διαγωνισμού σχετικά με την Προμήθεια- Αγορά και Τοποθέτηση από Ιδιώτη των λαμπτήρων LED της πόλης, κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας και σημειώνει:

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ο δίκαιος αγώνας του Σωματείου μας στο πολύωρο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, που συγκλήθηκε με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ακύρωση του διαγωνισμού σχετικά με την Προμήθεια- Αγορά και Τοποθέτηση από Ιδιώτη των λαμπτήρων LED της πόλης. Αξιοσημείωτο είναι ότι την απόφαση του Ελεγκτικού κρατούσε στα χέρια του ο Δήμαρχος από 29/7 ως επτασφράγιστο μυστικό. Την απέκρυψε, όχι μόνο από τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής και τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά και από δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

Με πλειοψηφική απόφαση 16-8, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τάχθηκαν στο πλευρό του Σωματείου και της θέσης μας, για την τοποθέτηση των φωτιστικών της πόλης από την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας και όχι από ιδιώτη. Στην κατεύθυνση αυτή προσανατολίστηκαν και 4 δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής αρχής, προς τιμήν τους, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τη λυσσαλέα επιμονή της Διοίκησης να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό, με τα ίδια ουσιαστικά χαρακτηριστικά με τον απορριφθέντα προηγούμενο.

Έντονη ήταν η λεκτική πρόκληση και επίθεση προς το Σωματείο από μέλη της Διοίκησης, επιχειρώντας κατάφορα να σπιλώσουν το δίκαιο αγώνα μας και να μας χρεώσουν σκοπιμότητα. Αντί κύριοι της Διοίκησης να μας δυσφημείτε και να απαξιώνετε την εργασία μας και τους συναδέλφους μας στην υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού, στηρίξτε την υπηρεσία να υλοποιήσει την τοποθέτηση των φωτιστικών LED στην πόλη, κατόπιν σχετικής προμήθειας-αγοράς. Αποδεχθείτε την πρόταση του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού την οποία στηρίζει το Σωματείο μας, που είναι προς όφελος των δημοτών και του δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας.

Συνάδελφοι, η εξέλιξη αυτή είναι μια νίκη των εργαζομένων που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Το Σωματείο μας, ανοίγει δρόμους στη νέα εποχή αγώνων και μπορούν να καταγράφουν νίκες απέναντι στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, ξεπουλήματος υπηρεσιών και στην εργοδοτική αυθαιρεσία.