εργαζόμενοι-αποκεντρωμένων-σκόπιμε-20706
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 18.05.2022 | 14:37

Εργαζόμενοι Αποκεντρωμένων: Σκόπιμες παραλείψεις στο ΠΔ για τις δασικές υπηρεσίες

Για εσκεμμένες μεθοδεύσεις και παραλείψεις στο ΠΔ του ΥΠΕΝ σχετικά με τη μεταφορά των δασικών υπηρεσιών, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΕΑΔΕ:

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών για την υπαγωγή των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ, εκδόθηκε το αρ. 29/20-04-2022 Π.Δ. (ΦΕΚ Α/77/20-04-2022)  «Τροποποίηση του ΠΔ 132/2017 Οργανισμός Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Το ΠΔ περιλαμβάνει εσκεμμένες μεθοδεύσεις και παραλείψεις όπως:

– Έλλειψη  πρόβλεψης, αναφοράς και περιγραφής των  προσόντων που πρέπει να κατέχουν οι προϊστάμενοι των Δ/νσεων Συντονισμού, Δ/νσεων Δασών, Δ/νσεων Αναδασώσεων, των Δασαρχείων, καθώς και οι προϊστάμενοι των αντίστοιχων τμημάτων. Ενώ τροποποιείται το σχετικό άρθρο για τα προσόντα των θέσεων των γενικών διευθυντών, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το τι θα ισχύει για τις υπόλοιπες θέσεις ευθύνης στις δασικές υπηρεσίες. Αόρατοι για το ΠΔ οι προϊστάμενοι των Δ/νσεων και Δασαρχείων, αλλά και οι προϊστάμενοι των τμημάτων.

Το μόλις τριών σελίδων ΠΔ, δημιουργεί πρόσθετα ανυπέρβλητα προβλήματα, στην εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων στις δασικές υπηρεσίες.

Είναι χαρακτηριστική η πληθώρα οικονομικών και διοικητικών αρμοδιοτήτων, με τις οποίες «φορτώνει» τις ήδη υποστελεχωμένες Δ/νσεις Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών και τις οποίες καλούνται να διεκπεραιώνουν δασικοί υπάλληλοι, αφού οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν υπάρχουν. Καμία πρόβλεψη φυσικά για στελέχωση με διοικητικό προσωπικό.

Προκύπτει με βεβαιότητα η εκτίμηση, ότι οι «παραλείψεις» αυτές είναι σκόπιμες. Αυτό αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός, ότι στο ισχύον ΠΔ 132/2017 για τους προϊσταμένους, τόσο των δ/νσεων, όσο και των τμημάτων των υπόλοιπων 11 γενικών Δ/νσεων του ΥΠΕΝ, γίνεται αναλυτική περιγραφή των προσόντων των προϊσταμένων.

Απροκάλυπτα μεθοδεύτηκε ώστε να εξασφαλιστεί “ελεύθερο πεδίο”, αφού εξυπηρετεί και ρουσφετολογικές μεθοδεύσεις, ώστε να τοποθετηθούν «τα δικά μας παιδιά» στις θέσεις ευθύνης.

Ζητάμε από τους αρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών, και Εσωτερικών, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να προβούν άμεσα στη διόρθωση του Π.Δ. ώστε:

  • να συμπεριλάβουν τις προβλεπόμενες διατάξεις που περιγράφουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για την κάλυψη των θέσεων προϊσταμένων των Δ/νσεων και των τμημάτων των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών.

 

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Υπουργό Περ/ντος και Ενέργειας και επιφυλασσόμαστε για την ΑΜΕΣΗ άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.