εργατικό-ατύχημα-στο-τμήμα-υπογειοπο-1184057
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 24.05.2023 | 13:53

Εργατικό ατύχημα στο τμήμα υπογειοποίησης στο έργο του Ελληνικού

Νέο εργατικό ατύχημα στο τμήμα υπογειοποίησης στο έργο του Ελληνικού που έχει αναλάβει η εταιρεία AVACS, σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, αναφέρει  σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, επισημαίνοντας ότι «έρχεται να προστεθεί και σε άλλα τα οποία έχουν γίνει στο συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένα στον υπεργολάβο Σαντοριναίο».

Μάλιστα το Συνδικάτο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί «δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση για να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας και να σταματήσουν εδώ και τώρα τα ανεξέλεγκτα ωράρια, η καταστρατήγηση του πενθήμερου».

Το Συνδικάτο τονίζει ότι «άλλος ένας εργάτης σακατεύτηκε από την έλλειψη της τήρησης των κανόνων ασφαλείας αλλά και λόγω των εξοντωτικών ωραρίων που αντικειμενικά στρώνουν το έδαφος για να σημειωθούν νέα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων. Υπογραμμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο έργο παρελαύνουν υπουργοί, δήμαρχοι και παρατρεχάμενοι όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, για αυτούς τα προβλήματα των εργαζομένων είναι στα αζήτητα.

Η Επιθεώρηση Εργασίας, μέσα από ένα μπαλάκι ευθυνών για το αν και πότε ειδοποιήθηκε, αναμένεται ακόμα(!!!), που δείχνει για άλλη μια φορά τα τεράστια κενά που υπάρχουν στη στελέχωσή της, με διαχρονική  ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και κομμάτων που κυβέρνησαν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών συγγενών».

«Με δεδομένη αυτήν την εξέλιξη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σήμερα το πρωί πραγματοποίησε δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση για να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας και να σταματήσουν εδώ και τώρα τα ανεξέλεγκτα ωράρια, η καταστρατήγηση του πενθήμερου. Διάφοροι δορυφόροι της εργοδοσίας έσπευσαν απέναντι σε αυτή την παρέμβαση με προκλητικό τρόπο να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας με το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, ενώ παράλληλα είπαν ότι στην ελεύθερη αγορά δουλεύει όσο θέλει ο καθένας και δεν υπάρχουν κανόνες, απαντώντας στις αιτιάσεις του Συνδικάτου για τα ωράρια-λάστιχο, δείχνοντας ότι θέλουν το έργο να υλοποιηθεί με όρους κάτεργου για να αβγατίσουν τα κέρδη τους. Φυσικά, έλαβαν αποφασιστική και δυναμική απάντηση από τα στελέχη του Συνδικάτου αλλά και τη δέσμευση ότι αυτά τα σχέδια θα ματαιωθούν και μπροστά θα μπει η υπεράσπιση της ζωής και της υγείας των εργατών. Παράλληλα το Συνδικάτο επικοινώνησε  με τον τραυματία εργάτη για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να σταθεί δίπλα του για κάθε είδους βοήθεια που θα χρειαστεί», αναφέρει και καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι:

«Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το σύνθημα “Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” είναι επίκαιρο και πρέπει να αποτελέσει οδηγό της πάλης μας για την προστασία της υγείας και ζωής των εργαζομένων. Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση  της ζωής μας, για νέες γενναίες αυξήσεις στους μισθούς».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου: