εκπαιδευτικοί-ξεκινούν-στάσεις-εργα-781573
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 12.09.2023 | 09:21

Εκπαιδευτικοί: Ξεκινούν στάσεις εργασίας-Καταγγέλλουν τεράστια προβλήματα

Εκπαιδευτικοί: Ξεκινούν στάσεις εργασίας-Καταγγέλλουν τεράστια προβλήματα

Με τεράστια προβλήματα και ελλείψεις ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά, όπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ. Και αν συνυπολογίσει κανείς τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Γι’ αυτούς τους λόγους, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 1.30μμ, «απαιτώντας από τον υπουργό να δεχτεί το ΔΣ και να δώσει λύσεις».

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει, από την προηγούμενη βδομάδα, ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να συζητηθούν όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αλλά και για να εξευρεθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που πρόεκυψαν σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες στον Έβρο και τη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες. Το αίτημά συνάντησης δεν απαντήθηκε ποτέ από τον υπουργό…

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς της Αττικής να παραστούν στην κινητοποίηση.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ της υπόλοιπης χώρας να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις ΔΔΕ της περιοχής τους.

Είναι θλιβερό και πρωτοφανές, υπουργός Παιδείας να αρνείται συνάντηση με την ΟΛΜΕ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ειδικά όταν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές είναι ανυπολόγιστα!

Για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, προκηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 μ.μ.».