Categories: Εργασιακά

ΔΥΠΑ: 7.000 θέσεις εργασίας σε 120 επιχειρήσεις του τουρισμού

Η δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο τη γρήγορη κάλυψη μεγάλων αναγκών για προσωπικό σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.

Η αρχή αυτών των στοχευμένων εκδηλώσεων γίνεται με τις «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό» αυτό το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι), από τις 10:00 έως τις 18:00, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για προσωπικό και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων σε έναν κλάδο που έχει ανακάμπψει πολύ δυναμικά, μετά την πανδημία.

Με τον τρόπο αυτό, η εκδήλωση θα παρέχει τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία και ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά στους κλάδους του τουρισμού και της φιλοξενίας να έρθουν σε απευθείας επαφή και να συνομιλήσουν, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού, με τους εκπροσώπους αντίστοιχων επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 120 εταιρείες, με περισσότερες από 7.000 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχειακές μονάδες, ταξιδιωτικά και ναυτιλιακά γραφεία, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίασης, εξυπηρέτησης αεροδρομίων κ.ά..

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, ιδιαιτέρως στην Αττική και σε νησιωτικές περιοχές, με πιο αυξημένη ζήτηση στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, καθώς επίσης στην Κρήτη και στην Εύβοια.

Οι θέσεις εργασίας αφορούν διάφορες ειδικότητες και επίπεδα εξειδίκευσης.

Τα απαιτούμενα προσόντα ποικίλλουν και καλύπτουν μεγάλος εύρος τυπικών και άτυπων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-athina-tourismos-2023.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, διοργανώνονται, επίσης, workshops, στα οποία εξειδικευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα παρέχουν συμβουλευτική για τη δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού, την προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης και τα μέσα επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή στα workshops είναι ελεύθερη, με μόνη προϋπόθεση την επιτόπου εγγραφή, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Σάββατο διοργανώνεται, επίσης, παρουσίαση, με θέμα «Ευκαιρίες Σταδιοδρομίας στον Τουρισμό», με τη συμμετοχή στελεχών ανθρώπινου δυναμικού (HR) και εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ακόμη, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν συμβουλές σχετικά με το βιογραφικό σημείωμα και πληροφορίες για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, όπως και για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, αναφέρει ότι η διοργάνωση αυτή έρχεται σε συνέχεια των παρεμβάσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης που αποσκοπούν στη συνεχή και αποτελεσματική στήριξη ανέργων, εργαζομένων και επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, όπως το ιδιαίτερα ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που παρέχει 300.000 επιταγές για έως 12 διανυκτερεύσεις και το οποίο, για πρώτη φορά, καλύπτει πλέον και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους και αυξημένες τιμές επιδότησης στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Επιπλέον, στελέχη της ΜΕΜΜΕ παρέχουν απευθείας υπηρεσίες εύρεσης και προεπιλογής προσωπικού σε επιχειρήσεις του κλάδου, μέσω του πανελλαδικού δικτύου εργασιακών συμβούλων των 116 Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), τα οποία επίσης συνεργάζονται με τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης επισημαίνει ότι η διοργάνωση του διημέρου «Ημερών Καριέρας στον Τουρισμό», λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αποτελεί άλλη μία πρωτοβουλία για την έμπρακτη στήριξη των ανέργων, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του κλάδου.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης, μέσω του διαμεσολαβητικού μας ρόλου στην αγορά εργασίας και να συνεισφέρουμε στην άμβλυνση του προβλήματος έλλειψης προσωπικού, που παρουσιάζεται και εφέτος σε αυτόν τον τομέα. Φέρνοντας κοντά όσους ψάχνουν για δουλειά με όσους ψάχνουν για προσωπικό, δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες και ευκαιρίες, για να καλυφθούν οι κενές θέσεις. Αυτές οι εκδηλώσεις αποτελούν άλλο ένα εργαλείο στην προσπάθειά μας να συνεχιστεί η μείωση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης» τονίζει ο διοικητής της ΔΥΠΑ.

Comments are closed.


Recent Posts

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στην περιοχή των Σερρών

Χειροπέδες για έναν άντρα χθες το πρωί (29/5), σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών. Κατά τον…

1 λεπτό ago

Σκέρτσος για δηλώσεις Τεμπονέρα: Καινούριο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν

Ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος για τις δηλώσεις Τεμπονέρα για την υγειονομική κάλυψη των μη…

9 λεπτά ago

Ηράκλειο: Αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση για αποβίβαση ασθενούς και καθηλώθηκε λόγω βλάβης

Περιπετειώδης αποδείχθηκε για τους 259 επιβάτες αεροσκάφους η πρωινή πτήση από τον Άγιο Μαυρίκιο προς το Παρίσι, καθώς το αεροπλάνο…

16 λεπτά ago

Τελευταίο δελτίο ειδήσεων για γνωστή παρουσιάστρια

Τις τελευταίους μήνες, το όνομά της πρωταγωνιστεί στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ αλλά και στη λίστα με τις μεταγραφές της επόμενης σεζόν.…

22 λεπτά ago

Επίδομα παιδιού: Μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Επίδομα Παιδιού: Ξεκίνησε η καταβολή των χρημάτων της ενισχυμένης δόσης του επιδόματος παιδιού (Α21) στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Σύμφωνα με…

28 λεπτά ago

KKE: Διαγραφή χρεών της περιόδου της πανδημίας των μη μισθωτών προς τον ΕΦΚΑ

Για την ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ελεύθερων επαγγελματιών, αναφέρεται το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα επισημαίνει πως: «Άμεση λύση οφείλει να…

37 λεπτά ago