δώρο-πάσχα-απευθείας-στους-λογαριασμ-753886
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 02.04.2021 | 14:21

Δώρο Πάσχα: Απευθείας στους λογαριασμούς και σε δύο δόσεις

Απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2021  και σε δύο δόσεις, όπως έγινε με το δώρο Χριστουγέννων 2020. Ειδικότερα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου θα διατεθούν 185 εκ. ευρώ για την καταβολή του δώρου Πάσχα.

Το επίδομα εορτών του Πάσχα του 2021 υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζομένους.

Ουσιαστικά εργαζόμενοι θα λάβουν για δώρο Πάσχα ένα ποσό από τον εργοδότη για το διάστημα που εργάστηκαν και ένα ποσό από το κράτος για το διάστημα που μπήκαν σε αναστολή.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων θα πάρει το δώρο Πάσχα 2021 με σημαντικές απώλειες καθώς η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται σε αναστολή της σύμβασης εργασίας του λόγω του lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι που είναι ή θα μπουν σε αναστολή μέσα στο χρονικό διάστημα από 1.1.2021 μέχρι 30 Απριλίου και λαμβάνουν μισθό άνω των 534 ευρώ που είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού που δίνει το κράτος θα έχουν απώλειες στο ποσό του δώρου Πάσχα.

Όσες περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του δώρου.