δήμος-σάμου-σε-αγωνία-220-υπάλληλοι-παρέ-22000
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 22.12.2018 | 12:36

Δήμος Σάμου: Σε αγωνία 220 υπάλληλοι -Παρέμβαση για να πληρωθούν

Σε τεστ αγωνίας έβαλε η δημοτική αρχή τους 220 μόνιμους εργαζόμενους με τις οικογένειές τους. Λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων αφού δεν είχε φροντίσει να βρει λύση για την καταβολή της μισθοδοσίας τους που θα γινόταν στις 27 Δεκεμβρίου.

Στην γενική συνέλευση της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων πρότεινε τη λήψη απόφασης για δύο τετράωρες στάσεις εργασίας, μία για χθες Παρασκευή και μία για την Δευτέρα παραμονή Χριστουγέννων προκειμένου να ασκηθεί πίεση για την καταβολή, έστω και την ύστατη ώρα, την μισθοδοσίας.

Ακολούθως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαμιακό Βήμα», οι εργαζόμενοι ζήτησαν ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, την οικονομική υπηρεσία και τον γενικό γραμματέα του Δήμου. Ο κ. Χατζηλούκας από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου ενημέρωση το σώμα ότι έπειτα από πολιτική παρέμβαση του αντιδημάρχου κ. Παπαγεωργίου, κατ’ εξαίρεση άνοιξε προκειμένου να κατατεθεί έως και τις 10.30 το αρχείου της μισθοδοσίας. Επίσης έγινε έκτακτη οικονομική επιτροπή που αποφάσισε τη μεταφορά πιστώσεων από κωδικό ειδικού σκοπού και ειδικότερα τις σχολικές επιτροπές προκειμένου να εξασφαλιστούν τα χρήματα για την πληρωμή της μισθοδοσίας.

Πολλά ήταν τα ερωτήματα εργαζομένων που αφορούσαν το γιατί δεν είχαν ενημερωθεί έγκαιρα. Ο κ. Χατζηλουκάς επανέλαβε την επιβάρυνση του προϋπολογισμού από την δικαστική απόφαση που αφορά την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου για την πληρωμή των συμβασιούχων και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια οριστική δικαστική απόφαση ούτως ώστε να μπορεί ο Δήμος να προϋπολογίσει την αναγκαία δαπάνη για την επόμενη χρονιά.

Ακόμη, είπε ότι η μη συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή πληρωμής θα ισοδυναμούσε με κατάσχεση στοιχείων δηλαδή χρημάτων από άλλους κωδικούς και έτσι το αποτέλεσμα θα ήταν ούτως ή άλλως η ανυπαρξία πιστώσεων για την πληρωμή των μονίμων υπαλλήλων.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι γινόταν προσπάθεια για να βρεθούν οι πόροι μέχρι και την ύστατη στιγμή, κάτι που έγινε τελικά εφικτό με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Τελικά η πληρωμή τους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα παραμονή Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου.

Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων παρών ήταν και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Σάμο, Σταμάτης Φιλιππής, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζικές κινητοποιήσεις.