Δήμος Κόνιτσας: Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
7
Φεβρουάριος
Back

Δήμος Κόνιτσας: Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας

Καθολική ήταν η συμμετοχή του εργατοτεχνικού προσωπικού στη στάση εργασίας στο Δήμο Κόνιτσας που είχε αποφασίσει το Σωματείο για εχθές Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 διαμαρτυρόμενο για την μη απόδοση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, για την διακοπή της παροχής του ενός λίτρου γάλακτος και διεκδικώντας τις αποζημιώσεις για την υπερωριακή και την εκτός έδρας εργασίας που οφείλονται αλλά την αποτίμηση σε χρήμα των ΜΑΠ και του γάλακτος που δεν αποδόθηκαν το 2019 και το 2020.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων και σημειώνει:

Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν όλοι στις 7:00 το πρωί στο εργοτάξιο και κανένας δεν πήγε για δουλειά μέχρι τις 10:00πμ. όση ώρα δηλαδή διαρκούσε η στάση εργασίας.

Στο πλάι τους σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ήταν αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων. Το Διοικητικό Συμβούλιο διαπίστωσε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα απορριμματοφόρα του Δήμου βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων και συζήτησε για τα συμπεράσματα από τους αγώνες που έχουν δοθεί σε άλλους Δήμους.

Από την συζήτηση προέκυψε και στο Δήμο Κόνιτσας, τα θέματα που αφορούν τις συντηρήσεις και την ανανέωση του στόλου, την υποστέλεχωση και άρα την εντατικοποίηση της εργασίας, την παγίωση της 6ης μέρας εργασίας σε κάποιες ειδικότητες, τις εκπαιδεύσεις του προσωπικού σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας, την απόδοση Μέσων Ατομικής Προστασίας καλής ποιότητας, την τήρηση του ωραρίου κλπ είναι όλα ζητήματα τα οποία οι δημοτικές αρχές παραβλέπουν ώστε να αποφύγουν το κόστος με αποτέλεσμα να στοιχίζουν δεκάδες ζωές δημοτικών υπαλλήλων πανελλαδικά κάθε χρόνο. Την ίδια στιγμή όμως επιδεικνύουν ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για την πληρωμή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ ή για την ενοικίαση του απορριμματοφόρου στην Enact με fast track διαδικασίες κλπ.

Τον χώρο του εργοταξίου επισκέφθηκαν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευση του Δήμου οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και δήλωσαν την συμπαράστασή τους.

Αντίθετα η Δημοτική Αρχή επέλεξε με προκλητικό τρόπο όχι μόνο να μην στείλει κανένα εκπρόσωπο στο εργοτάξιο για να ενημερώσει για τις προθέσεις της αλλά ζήτησε από τους εργαζόμενους στην αποκομιδή απορριμμάτων να δουλέψουν και το Σάββατο, παρά το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι. Μπροστά στην εργοδοτική προκλητικότητα οι εργαζόμενοι κλιμακώνοντας τον αγώνα, απάντησαν με επίσχεση εργασίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων δεσμεύτηκε να συνεχίσει τους αγώνες μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι, μέχρι να σταματήσουν να παίζουν τη ζωή τους κορώνα -γράμματα μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!