διανομείς-θεσσαλονίκη-νέα-μοτοπορεί-681451
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 11.01.2022 | 11:35

Διανομείς-Θεσσαλονίκη: Νέα μοτοπορεία για τα πρόστιμα του υπ. Εργασίας 

Νέα κινητοποίηση-μοτοπορεία διοργανώνουν την Τετάρτη 12 Γενάρη στις 10.30 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου οι διανομείς της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαμαρτυρυθούν για τα τσουχτερά πρόστιμα που τους επιβάλλει το υπουργείο Εργασίας αναφορικά με τα rapid tests.

Η ανακοίνωσης της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης:

Για άλλη μια φορά, ρίχνουν την ευθύνη σε εμάς τους εργαζόμενους, με τσουχτερά πρόστιμα! Συγκεκριμένα, στις 20/12 κοινοποιήθηκαν πρόστιμα έως 2.100 ευρώ από το υπ. εργασίας μέσω της ειδικής πλατφόρμας «για την στήριξη εργαζομένων». Τα πρόστιμα αφορούν τα υποχρεωτικά και πανάκριβα rapid test, τα οποία:

α) είτε έγιναν/δηλώθηκαν εκπρόθεσμα το χρονικό διάστημα από 18 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου, λόγω σφάλματος του συστήματος/πλατφόρμας,

β) είτε συνάδελφοι είχαν κανονική ή αναρρωτική άδεια και δεν ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ,

γ) είτε γιατί στα φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα υπήρχε συνωστισμός (κατά τα άλλα ιδιωτικός τομέας).

δ) είτε γιατί πολλοί συνάδελφοι ενημερώθηκαν καθυστερημένα ή καθόλου από τις εταιρίες/καταστήματα για την αλλαγή των υποχρεωτικών τεστ από 1 σε 2.

Το ύψος του προστίμου ορίζεται στα 300 ευρώ (για πλήρης απασχόληση) και στα 150 ευρώ (για μερική απασχόληση), για κάθε τέστ, τιμωρώντας έτσι τους συναδέλφους για την ανικανότητα της ίδιας της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας και αφού έχουν θησαυρίσει διάφορα διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία.

Συνάμα, εξακολουθούμε να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα διάφορα μέσα προστασίας όπως μάσκες και αντισηπτικά, κόστος το οποίο θα έπρεπε να βαραίνει τους εργοδότες και μόνο!

Το υπουργείο εργασίας μετέτρεψε το Δώρο Χριστουγέννων σε βαρύ πρόστιμο

Φυσικά δεν είδαμε τέτοιο υπερβάλλον ζήλο από τον κύριο Χατζηδάκη για να πάρουν οι διανομείς το Δώρο Χριστουγέννων, για να πάει κάποιος εργοδότης στο αυτόφωρο ή να του επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Το 80% των εργαζομένων του κλάδου δεν πήρε καθόλου Δώρο ή πήρε ένα «φιλοδώρημα» καθώς 3 στους 4 είναι ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι!!!!!!!!!

ü  Να ακυρωθούν τα εκδικητικά και δυσβάσταχτα πρόστιμα του υπουργείου εργασίας

ü  Να ενισχυθεί πραγματικά το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία

ü  ΔΩΡΕΑΝ rapid test ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ü  Δωρεάν παροχή από τους εργοδότες των μέσων προστασίας μάσκες, αντισηπτικά κτλ)

ü  Ενίσχυση όλων τον εργαζομένων του κλάδου για όσο διάστημα διαρκούν τα νέα μέτρα για την πανδημία.

ü  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ Να γίνουν οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στην Εστίαση και τον Τουρισμό, με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς

Στην ασυδοσία του υπουργείου και των εργοδοτών απαντάμε με αγώνες!

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται

Στοιχεία Επικοινωνίας :Τηλ: 6982268508 , dianomeisthess.blogspot.gr