δασ-να-χαμηλώσει-τους-τόνους-η-διοίκη-92224
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 01.02.2023 | 11:00

ΔΑΣ: “Να χαμηλώσει τους τόνους η διοίκηση του Δ. Αμαρουσίου-Χρωστά ακόμα πολλά στους εργαζόμενους”

Να σταματήσει τις υποκριτικές κορώνες καλεί τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου η ΔΑΣ ΟΤΑ, με αφορμή την χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) με ένα χρόνο καθυστέρηση.

“Το γεγονός ότι οι συνάδελφοι παίρνουν Μ.Α.Π. με ένα χρόνο καθυστέρηση μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει την Διοίκηση του Δήμου και όχι να το θεωρεί επιτυχία”, τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Ο Δήμος Αμαρουσίου προχώρησε χτες 31-1-2023 στη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για το έτος 2022. Το 2023 πότε θα το πάρουν άραγε;

Η παράδοση των Μ.Α.Π. συνοδεύτηκε από φωτογραφίες, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δελτίο τύπου του Δήμου κ.λ.π.

Καταρχήν είναι θετικό ότι οι συνάδελφοι θα έχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας.  Τι δεν είναι θετικό. Ότι η Διοίκηση του Δήμου ακόμα και αυτό που αποτελεί υποχρέωση της προσπάθησε να το «πουλήσει» στους συναδέλφους, ότι τάχα είναι στο πλευρό των εργαζομένων, τους θεωρεί «συνεργάτες» κ.λ.π.

Εμείς από τη μεριά μας να θυμίσουμε στην Διοίκηση του Δήμου τα εξής:

  • Μ.Α.Π. οι συνάδελφοι θα έπρεπε να παίρνουν κάθε χρόνο και όχι στα 4 χρόνια μια φορά. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έδωσε τις προηγούμενες χρονιές μέρος των Μ.Α.Π. ποτέ όμως ολοκληρωμένα. Ενώ για το 2019 δεν έχει δώσει τίποτα. Η δέσμευση του Δημάρχου είναι ότι και σε αυτό το κομμάτι θα εφαρμοσθεί ο νόμος. Μέχρι και σήμερα οι συνάδελφοι δεν έχουν λάβει τίποτα για το συγκεκριμένο έτος. Δηλώνουμε ότι δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμα μας.  Θα πρέπει να διαβάσουν οι κύριοι και οι κυρίες που ασκούν Διοίκηση στο Δήμο Αμαρουσίου ότι η απόφαση του 2019 με αριθμό  43726 και με τίτλο «Παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρα προληπτικής ιατρικής» προβλέπει και ιατρικές προληπτικές εξετάσεις. Αυτές δεν έχουν γίνει ποτέ επί των ημερών της σημερινής Διοίκησης του Δήμου.
  • Τα δύο αμαξοστάσια του Δήμου Αμαρουσίου παρότι παραδέχτηκε η Διοίκηση του Δήμου αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος ότι είναι άθλια μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων.

Παίρνοντας υπόψη λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα καλά είναι οι κυρίες και οι κύριοι της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου να χαμηλώσουν τους τόνους γιατί χρωστάνε ακόμα πολλά στους συναδέλφους των τεχνικών υπηρεσιών, σε αντίθεση με τους συναδέλφους που δεν χρωστάνε τίποτα απέναντι στην σημερινή και σε καμιά Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Το γεγονός ότι οι συνάδελφοι παίρνουν Μ.Α.Π. με ένα χρόνο καθυστέρηση μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει την Διοίκηση του Δήμου και όχι να το θεωρεί επιτυχία.