Categories: Εργασιακά

ΔΑΣ ΟΤΑ: “Πάλι ψέματα από την Συνδικαλιστική Ανατροπή”

“Ένα μήνα πριν ξεκινήσει το συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ η Συνδικαλιστική Ανατροπή (ΣΥΝΑΝ) κατά την προσφιλή της τακτική με ψέματα και συκοφαντίες προσπαθεί  να «πολώσει» το κλίμα για να συσπειρώσει τις δυνάμεις της. Ο εχθρός παραδοσιακά είναι η ΔΑΣ-ΟΤΑ και στο τελευταίο λιβελλογράφημα που εξέδωσαν το «θύμα» των ψεμμάτων και της συκοφαντίας της Συνδικαλιστικής Ανατροπής έγινε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγ.Αναργύρων-Καματερού.“, αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει: “Δεν θα απαντήσουμε εμείς για λογαριασμό του Σωματείου όμως ενημερωθήκαμε για τη σωρεία ψεμάτων της Συνδικαλιστικής Ανατροπής.

Καταρχήν στις εκλογές θα συμμετέχουν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των μονίμων και αορίστου συναδέλφων.

Με πρόταση της Διοίκησης του Σωματείου, η Γενική Συνέλευση πήρε ομόφωνη απόφαση στις εκλογές να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι που είναι μέλη στο Σωματείο και να μπορούν να τακτοποιηθούν οικονομικά μέχρι και την παραμονή των εκλογών.

Από τους 244 συναδέλφους ΙΔΟΧ μέλη του Σωματείου είναι οι 110 και αυτό όχι γιατί δεν τους ήθελε το Σωματείο ή η ΔΑΣ όπως αναφέρουν αλλά γιατί η δημοτική αρχή Αγ,Αναργύρων τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους όλη την προηγούμενη περίοδο να μείνουν μακριά από το Σωματείο.

Αποκαλυπτικό δε, είναι το γεγονός ότι, 10 ημέρες πριν τις εκλογές, σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους ,με κατεύθυνση από το Γραφείο Δημάρχου, δεκάδες συμβασιούχοι , γράφονταν στο Σωματείο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα συμμετάσχουν ως υποψήφιοι ακριβώς γιατί τους ζητήθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο, ο οποίος τους στηρίζει και στον οποίο έχουν υποχρέωση!!!!

Αποκαλυπτικό επίσης, υπήρξε το γεγονός ότι για τη συμμετοχή τους στη Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, όλοι οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και το Πράσινο, δέχθηκαν τηλεφώνημα  ώστε να συμμετάσχουν, ως προσωπική παράκληση του Αντιδημάρχου!!!!

Ενώ από την επόμενη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης,  αξιοποιώντας  ασφαλίτικες μεθόδους  ασκήθηκε απροκάλυπτη τρομοκρατία, από τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο και τους  μηχανισμοί του, σε υποψηφίους με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Επειδή δεν έχουμε όλοι επιλεκτική μνήμη, όταν κάποιος διαβάζει ανακοινώσεις της Συνδικαλιστικής Ανατροπής  περι αποκλεισμού συμβασιούχων μόνο γέλια μπορούν να τον πιάσουν καθώς το πανελλήνιο γνωρίζει την αλλεργία που έχουν εδώ και χρόνια προκειμένου να μην γραφτούν οι συμβασιούχοι την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το βασικό «επιχείρημα τους» είναι ότι αν ψηφισουν οι συμβασιούχοι η κάθε δημοτική αρχή θα επιχειρεί να ελέγξει τα Σωματεία!!!!!!!

Ξεχνάν επίσης στην ΣΥΝΑΝ ότι η δημοτική αρχή Αγ.Αναργυρων είχε επιτεθεί απροκάλυπτα, στην πρόεδρο του Σωματείου γεγονός που καταδικάστηκε από το δημοτικό συμβούλιο όχι όμως από την ΠΟΕ ΟΤΑ με ευθύνη της ΣΥΝΑΝ, δείχνοντας όμως ταυτόχρονα, μεγάλη προθυμία να συναντηθούν όταν τους κάλεσε ο Δήμαρχος, ενώ ήταν άφαντοι όταν τους κάλεσε το Σωματείο!!!!

Ενώ αποκαλυπτικό είναι, πως η μοναδική φορά που η ΣΥΝΑΝ, πάτησε το πόδι της στους εργαζόμενους των Αγίων Αναργύρων Καματερού, ήταν όταν κλίθηκε από το Δήμαρχο

Ξέρουμε ότι ο λόγος που η ΣΥΝΑΝ κάνει τα στραβά μάτια στην δημοτική αρχή των Αγ.Αναργύρων είναι γιατί στέλεχος της παράταξής της είναι Επικεφαλής του Συντονιστικού της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Ξέρουμε ότι η εκλογική κάθοδος της ΣΥΝΑΝ στους Αγ.Αναργύρους (αλλά και σε άλλους δήμους) είναι προιόν διαβουλεύσεων και σχεδιασμών της δημοτικής αρχής με την συγκεκριμένη παράταξη , αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι φέρουν επάξια τον τίτλο των πιο άξιων εκπροσώπων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Τέλος είναι επίσης κωμικό να γράφει η ΣΥΝΑΝ περί αποκλεισμών από τις διαδικασίες της γενικής συνέλευσης όταν στελέχη της ΔΑΣ έχουν πεταχτεί έξω από γενικές συνελεύσεις σωματείων ανά την Ελλάδα με την αιτιολογία ότι έδωσε τηλεφωνική εντολή ο Πρόεδρος της ΠΕ-ΟΤΑ.

Δεν θα ακολουθήσουμε την ΣΥΝΑΝ στο πολωτικό κατήφορο και στην μετατροπή του Συνεδρίου σε αρένα αντί σε χώρου συζήτησης και αποφάσεων αγώνα και δράσης. Την ίδια ώρα βέβαια δεν θα αφήνουμε και αναπάντητη τη λάσπη και την ψευδολογία.”

Comments are closed.


Recent Posts

G7: Καταδικάζει την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, καταδίκασαν την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη…

4 λεπτά ago

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τον Βοτανικό

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του ονείρου χιλιάδων φίλων του Παναθηναϊκού, την ανέγερση του γηπέδου στο Βοτανικό έγινε…

11 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος στο κέντρο της πόλης – Έπεσε από διαμέρισμα στον 4ο όροφο

Τη ζωή του πέφτοντας από διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχασε την Παρασκευή…

27 λεπτά ago

Πισπιρίγκου: Δεν θα συνενωθούν οι δικογραφίες για τον θάνατο και των 3 παιδιών

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη συνένωση των δύο δικογραφιών σχετικά με τον θάνατο και των…

42 λεπτά ago

Μητσοτάκης: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας» σημείωσε ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο…

53 λεπτά ago

ΔΥΠΑ -ΟΑΕΔ: Έρχονται δύο νέα προγράμματα για 10.000 ανέργους με μισθό 700 ευρώ

Δύο νέα προγράμματα αναμένεται να τρέξει η ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) το επόμενο διάστημα σύμφωνα που αφορούν συνολικά 10.000 ανέργους.  Σύμφωνα…

1 ώρα ago