δασ-οτα-η-ποε-οτα-να-αφήσει-τα-ψέματα-κ-534208
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 15.05.2022 | 17:00

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ να αφήσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες

Να αφήσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες και να αποκαταστήσει την κλοπή της έδρας της ζητά η ΔΑΣ-ΟΤΑ από την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά:

Το υποκριτικό ταλέντο και την γκεμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει, σε όλο τους το μεγαλείο,  χρησιμοποιούν τα μέλη της ηγεσίας της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) προκειμένου να παραποιήσουν τα γεγονότα και πρωτίστως να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες σε άλλους.

Με ευφάνταστες πλην όμως αστείες ιστοριούλες, η ΣΥΝ.ΑΝ δήθεν ανακαλύπτει υβριστές, τραμπούκους και εχθρούς της δημοκρατίας στις ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Ωστόσο όμως από τα αποτελέσματα του 48ου Συνεδρίου της ομοσπονδίας και την συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της ΔΑΣ-ΟΤΑ, προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν και την δημοκρατικότητα, και την αγωνιστικότητα και την συνεργασία της ταξικής παράταξης μας.

Από την λήξη των εκλογών του συνεδρίου, ως ΔΑΣ-ΟΤΑ εξαντλήσαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην φτάσουμε σε δικαστική διαμάχη και την κατανομή των εδρών τελικά την αποφασίσουν τα αστικά δικαστήρια. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Πετρόπουλου στην διαπαραταξιακή επιτροπή που συγκλήθηκε την Τρίτη 10/5/2022  και η παρουσία του Δημήτρη Κουτζή, εκλεγμένου μέλους της εφορευτικής επιτροπής με την ΔΑΣ-ΟΤΑ στην παράτυπη συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής που συνεδρίασε πέντε ημέρες μετά τις εκλογές του συνεδρίου (11/5/2022) χωρίς τον πρόεδρο της (δικαστικό αντιπρόσωπο), προκειμένου να «διορθώσει» εκ των υστέρων το ήδη υπογεγραμμένο από όλους και σφραγισμένο πρακτικό των αρχαιρεσιών.

Η ομόφωνη απόφαση των πέντε διορισμένων δικηγόρων από τον δικηγορικό σύλλογο Χαλκιδικής ως δικαστικών αντιπροσώπων στις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας, που έκριναν ομόφωνα ως έγκυρο το ψηφοδέλτιο που σκίστηκε κατά το άνοιγμα του φακέλου από σύνεδρο που δεν ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής αλλά εκπρόσωπος της ΣΥΝ.ΑΝ. για την καταγραφή και μόνο των αποτελεσμάτων, δεν λέει τίποτα για την ηγεσία της ΣΥΝ.ΑΝ και το παραλείπουν από όλες τις αναφορές τους. Όπως εσκεμμένα παραλείπουν από όλες τις αναφορές τους ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος και πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής ψήφισε υπέρ της εγκυρότητας του ψηφοδελτίου.

Μας κατηγορούν τα «συνεταιράκια» σε όλα τα επίπεδα, ΣΥΝ.ΑΝ. (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) για την προσφυγή μας στα δικαστήρια, όταν οι ίδιες δυνάμεις στο κατάπτυστο δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Αρ. Πρωτ. 362 / 13-5-2022) μας παρακινούν και μας αναγκάζουν να προσφύγουμε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε τη δίκαιη αποτύπωση της έκφρασης των συνέδρων. Αυτό άλλωστε δεν πράττουν όλοι σε τέτοιες περιπτώσεις, από τοπικά σωματεία μέχρι ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ;

Μιλώντας και με την γλώσσα των αριθμών, κατά την δική τους κοντόφθαλμη εκτίμηση, οι ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ δεν κατέγραψαν άνοδο(+12 ψήφους) που θα μπορούσε να τους επιφέρει μία επιπλέον έδρα στο Γενικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας, ωστόσο αντιμετωπίζοντας το ίδιο κοντόφθαλμα τα υπόλοιπα αποτελέσματα θεωρούν «τρομακτική» άνοδο, στις δυνάμεις της ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) τους +5 ψήφους από το προηγούμενο συνέδριο, ικανή να τους δώσει επιπλέον έδρα στο Γενικό Συμβούλιο.

Φαίνεται στα αποτελέσματα ότι η ΔΑΣ είχε μείωση και για αυτό διαμαρτύρεται; ή μήπως προβληματίζει το γεγονός για το πως μια παράταξη με +5 ψήφους θα πάρει μια έδρα και θα τη χάσει αυτή η παράταξη που πήρε +12;;;;;

Ως εκφραστές του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι ξεκάθαρες οι εκδουλεύσεις τους προς τα κόμματα εξουσίας, που είτε είναι στην κυβέρνηση είτε την διεκδικούν. Θέλουν να τα έχουν καλά μαζί τους σε βάρος όμως των εργαζομένων, των αγώνων και των διεκδικήσεων τους. Σε άλλη περίπτωση η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ θα έπρεπε να είχε κρατήσει ουδέτερη στάση και όχι να ρίχνει λάδι στη φωτιά και με απειλές και φραστικούς τραμπουκισμούς ακόμα και στα δικαστήρια να προσπαθεί να διαμορφώσει πολεμικό κλίμα απέναντι στις ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ. Οι απειλές τύπου «δεν θα ξαναδείτε γραμματεία», «δεν θα σας αφήσουμε να ανέβετε ούτε στις σκάλες της ομοσπονδίας» και άλλες παρόμοιες απειλές και πρακτικές «Παναγόπουλου» στη ΓΣΕΕ, δια στόματος του απερχόμενου προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής που είναι της ίδιας «σχολής», δεν αγγίζουν το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Για τις παρατάξεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού το λειτουργικό της ομοσπονδίας που μπλοκάρεται από την προσφυγή της ΔΑΣ-ΟΤΑ περιορίζεται στο πως θα μοιράσουν τις «καρέκλες» της ομοσπονδίας, αλλά και αυτή η πρεμούρα τους θα λυνόταν το πολύ σε ένα μήνα, καθώς την Παρασκευή 13/5/2022 καταθέσαμε την αγωγή και την Δευτέρα 16 Μάη 2022 συζητείται στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 11:00 το πρωί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Τα περί «πάγων», «βωμών και εστιών», «απαγορεύσεων συνεδριάσεων», «θεσμικών εκπροσωπήσεων», «κλειδοκρατόρων» και «φυλάκων» κινούνται στη σφαίρα της τερατολογίας. Αν κάποιος προσπαθεί να μπλοκάρει την λειτουργία της ομοσπονδίας, αυτό γίνεται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.  Όλη αυτή την καταστροφολογία με την οποία προσπαθούν να διχάσουν τους εργαζόμενους με τα λιβελογραφήματα τους (ΔΤ με Αρ.Πρωτ.363/14-5-2022), δεν την ενστερνίστηκαν πριν 20 μέρες όταν ΣΥΝ.ΑΝ., ΔΗΣΥ και ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ ψηφίσαν την δικαστική προσφυγή κατά της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (για μία έδρα!!!!!) τότε δεν σκέφτηκαν ότι θα μπλοκάρουν τον αγώνα ενός τόσο σημαντικού κλάδου. Ουαί υποκριτές φαρισαίοι!

Για τις ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ η λειτουργία της ομοσπονδίας έγκειται στην καθημερινότητα και στις αγωνίες όλων των συναδέλφων στους δήμους της χώρας και στα προβλήματα που τους δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης, ζώντας καθημερινά στο πετσί τους την ακρίβεια στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, την φοροληστεία, τους καθηλωμένους επί 12ετία και πλέον μισθούς, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας, την απληρωσιά υπερωριών, τους εκβιασμούς και τις απειλές δημοτικών αρχών και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Σε όλα αυτά οι δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ έχουν αποδείξει ότι μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκονται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Και συνεχίζουμε…!

Να αφήσουν τα ψέματα και τις συκοφαντίες και να αποκαταστήσουν την κλοπή της έδρας!