δασ-εργαζομένων-δ-θεσ-νίκης-μαπ-δεδουλ-363602
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 15.04.2019 | 08:40

ΔΑΣ εργαζομένων Δ.Θεσ/νίκης: ΜΑΠ-δεδουλευμένα, στο ίδιο έργο θεατές

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζομένους της υπηρεσίας καθαριότητας, ανεξάρτητα από το τι κάνουν και τι θα κάνουν η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ και τα υπόλοιπα σωματεία του δήμου, να απέχουν από εργασία τις Κυριακές. Αναφερόμενη σε ΜΑΠ-δεδουλευμένα, σημειώνει:

«Με τις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κατάφεραν να αναγκάσουν την διοίκηση του δήμου Θες/νίκης να πληρώσει 5 μήνες νυχτερινά-εξαιρέσιμα και να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια κάποιων Μέσων Ατομικής Προστασίας. Από τότε μέχρι σήμερα η διοίκηση κατάφερε να φέρει τα πράγματα στην ίδια και χειρότερη κατάσταση για τα συγκεκριμένα θέματα.

α)Για τα Μ.Α.Π. πάρα τους διαγωνισμούς που έγιναν η προμήθεια κάποιων ειδών μεταφέρετε από μήνα σε μήνα, «στο τέλος του μήνα» λεν συνεχώς στελέχη της διοίκησης. Χαρακτηριστικό των ελλείψεων είναι ότι στους συναδέλφους που εργάστηκαν με δίμηνη σύμβαση και απολύθηκαν, ζήτησαν να επιστρέψουν τα γάντια και τα γιλέκα που χρησιμοποίησαν! Να σημειωθεί ότι στους συγκεκριμένους συναδέλφους χρωστούν μισθούς 2 μηνών.

β)Για τα νυχτερινά-εξαιρέσιμα έχουμε φτάσει στα μέσα Απρίλη και ακόμη οφείλονται τα δεδουλευμένα Νοέμβρη-Δεκέμβρη του 2018 και για το 2019 δεν έχει πληρωθεί κανένας μήνας. Μετά από καθυστερήσεις και υποσχέσεις πριν λίγες μέρες βγήκαν τα εντάλματα πληρωμής για τον Γενάρη. Δεν έχει ξεκινήσει όμως καμία διαδικασία που χρειάζεται για την πληρωμή των υπόλοιπων μηνών του 2019.

Η διοίκηση του δήμου συνεχίζει να παίζει με την ασφάλεια-υγεία των εργαζομένων και τα δεδουλευμένα τους. Χρησιμοποιεί τις ίδιες δικαιολογίες, μιλώντας για «διαδικαστικά προβλήματα», «αλλαγές νομοθεσίας», «νέες διαδικασίες και δεδομένα» κ.α. Έχουμε απαντήσει αναλυτικά σε όλα αυτά με ανακοινώσεις. Είναι η πολιτική και οι προτεραιότητες που βάζει η διοίκηση που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα και τίποτα άλλο.

Η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ –«Δύναμη Ενότητας», ΑΔΗΚ, ΔΑΚΕ- αρνείται  να συζητήσει ουσιαστικά αυτά τα θέματα. «Τώρα έχουμε δημοτικές εκλογές να μην οξύνουμε την κατάσταση» μας λένε. Βασική τους προτεραιότητα αυτό το διάστημα να υποδέχονται τους υποψήφιους δημάρχους για «ενημερωτικές συζητήσεις». Θυμόμαστε άλλωστε την στάση τους στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη. Για μεγάλο διάστημα παρά τις προτάσεις μας, αρνούνταν να αποφασίσουν αποχή. Σύρθηκαν στην κινητοποίηση κάτω από την πίεση των συναδέλφων και μέλη τους στο δ.σ. του σωματείου όχι μόνο δεν συμμετείχαν στην αποχή, αλλά έκαναν προσπάθειες και να σπάσει. Τους καταθέτουμε ξανά πρόταση για αποχή από εργασία Κυριακές και αργίες.

Η ΔΑΣ καλεί τους συναδέλφους της υπηρεσίας καθαριότητας, ανεξάρτητα από το τι κάνουν και τι θα κάνουν η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ και τα υπόλοιπα σωματεία του δήμου να απέχουν από εργασία τις Κυριακές. Επαναλαμβάνουμε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η υπηρεσία κανείς δεν μπορεί να κόψει μεροκάματο σε εργαζόμενο που δεν κατέβηκε να δουλέψει Κυριακή. Είναι παράνομο. Αυτό το πιστοποιεί και έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του δήμου Θεσ/νίκης.

Απάντηση στην αντεργατική πολιτική και τον εμπαιγμό της διοίκησης του δήμου, αλλά και την λύση των προβλημάτων θα ξαναδώσει μόνο η κινητοποίηση των εργαζομένων».